MHP’li vekilden CHP’li Özgür Özel’e yumruklu saldırı!

MHP’li vekilden CHP’li Özgür Özel’e yumruklu saldırı!
10.06.2020
A+
A-

Meclis’te çıkan kavgada MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e yumruklu saldırıda bulundu.

Meclis’te çıkan kavgada CHP ve MHP’li vekiller birbirlerine girdi.

Mahalle bekçileriyle ilgili kanunun görüşüldüğü sırada CHP’li isimlerin milletvekilliği kaldırılan Enis Berberoğlu için yavaşlatma eylemi yapıldığı öğrenilirken, MHP’lilerin “Genel başkanımız Devlet Bahçeli varken böyle bir şey yapamazsınız” diyerek tepki gösterdiği ve olayların büyümesi üzerine MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e yumruk atma girişiminde bulunduğu öğrenildi.

Halk TV’ye bağlanan Özgür Özel, şu açıklamalarda bulundu:

“ARKADAŞLARIM YUMRUK ATMASINA İZİN VERMEDİ”

Saldırının ardından Halk TV’de canlı yayımlanan “Şimdiki Zaman Siyaset” programına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel şunları söyledi: “Arkadan kalleşçe bir saldırıya uğradım. Herhangi bir yaralanmam yok. MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz arkamdan gelerek kalleşçe saldırdı. Gözlüğümü yere düşürecek bir sarsıntı oldu. Yüzüme yumruk atmaya çalıştı. Hafif bir darbe aldım. Fakat benim saldırıya uğramamın ardından CHP’li milletvekilleri Kılavuz’u püskürttü. Kaba kuvvete başvuran bir anlayış ile karşılaşmak istemezdik. Biz Enis Berberoğlu için pasif bir yavaşlatma eylemi yapıyorduk. Kaba kuvvetli saldırının ardından oturuma ara verildi.”

OLCAY KILAVUZ TWITTER’DAN PAYLAŞTI

Olcay Kılavuz ise saldırıdan bir süre önce Twitter hesabından şu paylaşımda bulunmuştu:

“CHP’nin çarpık demokrasi anlayışı. CHP’liler,TBMM’nin çalışmasını engellemek için oy kullanmaya Grup Başkanvekilinin izni ile gidiyor, oy kabinleri her seferinde temizleniyor,oy kullanmak için kabinde 10 dakika bekleniyor. 3 saattir TBMM çalışması sabote ediliyor. Yazıklar olsun”

TUNCAY ÖZKAN: “ASLA YILMAYACAĞIZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ise, olayla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“T.B.M.M’nde konuşma hakkını kısıtlamaya direnen ve özgürlüğü savunan grup başkan vekilimiz Özgür Özel’e arkadan saldıran vandallığa karşı asla taviz vermeyeceğiz. Meclis sorunlarımızı konuşacak. Çözüm arayacak. Çalışacak. Asla yılmayacağız.”

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.