MHP’li Şefkat Çetin’den ‘Lawrence’ benzetmesi

MHP’li Şefkat Çetin’den ‘Lawrence’ benzetmesi
25.07.2020
A+
A-

MHP eski genel başkan yardımcısı Şefkat Çetin, Atatürk’e “lanet” okuyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş için “Paralel yapılanma kriptoları Lawrence’lara mı dönüşüyor” dedi.

“Teşkilat kapatmalarıyla ünlü” MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Ayasofya’nın açılışında Atatürk’ü ve Cumhuriyet’in kurucu unsurlarını hedef alan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a çok sert tepki gösterdi.

Cuma namazında daha önce yayımlanan hutbenin dışına çıkan Erbaş, “Ayasofya’nın cemaatine kavuşması için canla, başla emek veren büyüklerimize selam olsun. Bu kadim mabet alemlerin Rabbi olan Allah’a kulluğun ifadesidir. Fatih Sultan Mehmet Han burayı kıyamete kadar cami olarak kalması için vakfetmiştir. Vakfedileni çiğneyen lanete uğrar” dedi.

“PARALEL YAPILANMA KRİPTOLARI”

Erbaş’ın Atatürk’ü hedef alan sözlerine MHP’li Şefkat Çetin de tepki gösterdi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Çetin şu ifadeleri kullandı:

Ayasofya da Cuma Hutbesinde “Lanet” Okunması… Cumhuriyetimizin Kuruluş İlkelerine Düşmanlıktır. Milli Kurtuluş Savaşıyla Bağımsızlığımızın Kazanımına. Liderlik Yapmış Atatürkümüze; Dua Etmesi Gerekirken… “Lanet” Okuyorsa… ”Paralel Yapılanma” Kriptoları. Lawrence’lere mi Dönüşüyor…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.