MHP lideri Bahçeli’den Akşener’e ‘evine dön’ çağrısı!

MHP lideri Bahçeli’den Akşener’e ‘evine dön’ çağrısı!
04.08.2020
A+
A-

Muharrem İnce’nin CHP’den ayrılıp parti kuracağı yolundaki iddialar siyasetin gündemini meşgul ederken, son flaş açıklama MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e sürpriz bir çağrı yapan MHP lideri, Akşener’in Ayasofya konusunda farklı bir tutum takındığını savunarak, şöyle konuştu:

“Sayın Akşener’in böyle gitmeyeceğini, böyle ittifak olmayacağını, olsa bile bir ayağının çukura düştüğünü görüp derhal ve çok kısa süre içinde evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Eski CHP Yalova Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin parti kuracağı iddialarına ilişkin görüşlerini paylaşan Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yaptığı çağrıyla siyasetin gündemini değiştirdi.

Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

İYİ Parti Genel Başkanı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’i geçtiğimiz günlerde ziyaret ederek iki rekât Tahiyyetü’l-mescid namazı kıldı.

Tahiyyetü’l-mescid namazı mescidin selamlanması, saygı gösterilmesi demek ise de, esasen Yüce Allah’a şükür, saygı ve tazimdir. Bana göre bu ziyareti ve ibadeti ziyadesiyle memnuniyet vericidir. Allah kabul etsin.

AKŞENER’E ‘EVİNE DÖN’ ÇAĞRISI

Zillet İttifakı’nın üç asıl ortağından ikisinin, yani CHP ile örtülü ortak HDP’nin Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’e menfi yaklaşımı ortadadır. Ancak İYİ Parti Genel Başkanı son hareketiyle onlardan ayrışmış, ayrı düşmüştür. Meral Hanım’ın kendisi adına hayırlı bir gelişmedir.

Sayın Akşener’in böyle gitmeyeceğini, böyle ittifak olmayacağını, olsa bile bir ayağının çukura düştüğünü görüp derhal ve çok kısa süre içinde evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır

“CHP’Lİ İNCE PARTİ KURUYOR” İDDİASI

CHP’de sular durulmaz, nitekim kaynayan tencere kapak tutmaz.

CHP hiziplerin, farklı ideolojik akımların, fuzuli politik akıntıların baskısı altında. Sayın İnce parti kurar mı kurmaz mı bilemem, ama bildiğim bir şey var, CHP’yi saat gibi kuranlar, sabırla kurgulayanlar, Türkiye’nin karşısına kurşun asker gibi dikenler boş durmuyor.

Siyasi akıl gayri milli olunca bu CHP’nin başına gelmedik de kalmaz. Sayın Muharrem İnce, ince ince siyasi hedeflerini dokuyor, bu da CHP yönetiminin kanına dokunuyor.

37.Olağan Büyük Kurultay bir fırsattı, belki de bu fırsat kapısı ardına kadar açıldı. CHP, vaki geleneğiyle vahim gerçeği arasında kalmanın ağır sıkıntısını yaşıyor.

Bana göre kökünden ve tarihinden kopan hiçbir sosyal ve siyasal oluşum çok yaşamaz.

CHP iktidar hedefini falan bırakıp, girdiği tünelde karşısından gelen tehlikeli ışığa kafa yormalıdır. Bu ışık kurtuluş değil, şiddetli çarpışmadır, dağılmadır, parçalanmadır.

Siyasi akıl gayri milli olunca bu CHP’nin başına gelmedik de kalmaz. Sayın Muharrem İnce, ince ince siyasi hedeflerini dokuyor, bu da CHP yönetiminin kanına dokunuyor.

(Sözcü)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.