MHP grubundan Mansur Yavaş’a tavır!

MHP grubundan Mansur Yavaş’a tavır!
30.11.2019
A+
A-

700-750 milyon liralık kredi talebinde bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi için AKP grubu “400 milyon lira”yı uygun görürken, MHP grubu “hiç verilmemesi” yönünde oy kullandı.

Ülkücü kimliğiyle tanınan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyenin geçmişten kalma 8.5 milyar lira borcu olduğunu, acil projeleri hayata geçirebilmek için 700-750 milyon liralık kredi çekmek istediklerini ancak MHP grubunun bu teklifi reddettiğini söyledi.

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 200 günlük raporu için açıklamalarda bulundu. Belediyenin son mali durumunu yakın zamanda halka açıklayacağını ifade eden Başkan Yavaş, “Belediye Meclisi’nde, ‘Madem 350 milyon lira bütçe fazlanız var, buradan yapın ne yapacaksanız’ denildi. Şunu unuttular; belediyenin 8,5 milyar lira da borcu var” dedi.

AKP’LİLER, KENDİ MÜTEAHHİTLERİNİN ALACAKLARI KAPANSIN İSTİYOR!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Şu anda eskiden kalan 400 milyon liralık SGK pirim borcu var. Bununla ilgili hacizler geliyor belediyeye. Böyle olunca acil projeleri hayata geçirmek için 700-750 milyon liralık kredi istedik. MHP grubu tümüyle reddetti ‘hiç verilmesin’ diye… AKP grubu ‘400 milyon lira verilsin, bu para ile eski borçlar ödensin, eski müteahhitlerin alacakları kapasın’ diyor. Ayrıca ‘işçi alacakları, ikramiyeleri ödensin’ diyor. Krediler belli proje karşılığında isteniyor ama ret oldu” ifadesini kullandı.

(Ciddigazete)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.