Mesut Özil’e “milli” destek

Mesut Özil’e “milli” destek
24.07.2018
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafın ardından Almanya’da ırkçı saldırılara hedef olan ve Almanya Milli Takımı’nı “Bu formayı büyük heyecanla giyiyordum ama artık böyle değil. Kazanınca Alman, kaybedince göçmen oluyorum. Irkçılık kabul edilemez” sözleriyle bıraktığını açıklayan futbolcu Mesut Özil‘e, Milli Sporcu Ümit Ülkü’den destek geldi.

Ülkü, “Mesut Özil, ırkçılığa karşı en klas golü atarak hepimizi onurlandırdı” dedi.
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal’de forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil’in Almanya Milli Takımı’nı bıraktığını açıklaması, Alman basınında geniş yer buldu. Haftasonu Almanya’nın Nürburgring pistinde katıldığı Porsche Sports Cup yarışında iki kupa birden alan Milli Pilot Ümit Ülkü, Özil’in uğradığı hakaret ve saldırıya şahit olduğunu söyledi. Alman medyasında Mesut Özil’in gösterdiği teptiyle manşetlerde yer aldığını belirten Ülkü, “Ülkesine, ülkesinin başkanına ve müslümanlığına edilen hakaretlere boyun eğmediği için kendisini tebrik ediyoruz. Hakaretlere göz yummadı. Dünyanın en iyi futbolcuları arasında yer alan Mesut Özil’in uğradığı saldırı nedeniyle Alman temsilcileri de kınıyoruz” diye konuştu.
Özil’in Alman Milli Takımında kazandığı başarıları Almanların sahiplendiğini ancak Dünya Kupası’ndaki Almanya’nın başarısızlığını ırkçı ve hain söylemlerle Türk asılllı Özil’e yıkmaya çalıştıklarını söyleyen Ülkü, “Mesut Özil oynadığı tüm takımlarda büyük başarılara imza attı ancak hiç bir zaman Türklüğünü ikinci plana itmedi. Kendisini yetiştiren Alman takımlarına da kalleşlik etmedi. Dünya kupasındaki başarısızlığını hazmedemeyenler Mesut Özil ve milli takımdaki diğer Türk oyuncuya ırkçı ve kirli söylemlerle saldırdı. Bunun adı resmen ırkçılıktır. Biz Irkçılığın Nazi Almanyası’nda sona erdiğini zannediyorduk. Mesut Özil Almanlara, milli takımdan ayrılmakla ırkçılık konusunda büyük bir ders vermiştir” dedi.
“IRKÇILIK KANSERİ”
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şube Başkanı da olan Ülkü, 29 yaşındaki sporcu Özil’in İngiltere’de Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf sonrası Almanların eleştiri odağı olmasının ırkçılık kanserinin doruk noktası olduğunu dile getirerek,  “Mesut Özil aldığı bu kararla dünyanın içine sürüklendiği en büyük kanser olan ırkçılığa en klas golünü atıp hepimizi onurlandırdı” yorumunu yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.