Merkez Bankası’ndan ihtiyat akçesi kararı

Merkez Bankası’ndan ihtiyat akçesi kararı
20.01.2020
A+
A-

TCMB Olağanüstü Genel Kurulu’nda, Merkez Bankası’nın, son yıl kârından ayrılan hariç, birikmiş ihtiyat akçesinin tamamının kâra katılarak dağıtılması kabul edildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Olağanüstü Genel Kurulu toplantısının gündem maddelerinden olan, Banka’nın 2019 yılı dönem kârından avans dağıtımı yapılmasına ilişkin, Hazine ve Maliye Bakanlığı temsilcisi Feyza İleri tarafından Genel Kurula bir önerge sunuldu.

Önergeyle, Merkez Bankası’nın 2019 yılı kesinleşmemiş hesap dönemi sonu finansal tablolarında yer alan kâr üzerinden Ticaret Bakanlığı’nın Kâr Payı Avansı Dağıtımı Hakkında Tebliği’nin 7. maddesi gereği indirimler yapılmak suretiyle hesaplanan tutarın yüzde 90’ının avans olarak dağıtılması ve son yıl kârından ayrılan hariç, birikmiş ihtiyat akçesinin tamamının kâr olarak dağıtılması hususu Genel Kurula arz edildi.

Genel Kurulda, Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, önergeye ilişkin hissedarların görüş ve önerilerini sordu. Hissedarlar kendilerine de dağıtılan kâr payının artırılmasını talep etti. Konuşmaların ardından Olağanüstü Genel Kurul’da söz konusu önerge kabul edildi.

Başkan Uysal, “Genel Kurulun kâr payı ve avans dağıtımı yapılmasına ilişkin kararından sonra Banka Meclisi’nce bazı indirimler yapılarak, tespit edilen avans miktarının ortaklara ödenmesi ve bu ödemelerin yapılma usulüne ilişkin karar verilmesi gerekmektedir. Bu süreç tamamlandıktan sonra gün içinde bu çerçevede açıklamamızı yapacağız” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.