Merkel’in halefi, İstanbul seçimini yorumladı

Merkel’in halefi, İstanbul seçimini yorumladı
20.05.2019
A+
A-

Almanya’nın bir sonraki Başbakanı olması beklenen Kramp-Karrenbauer, “İstanbul’da demokratik bir seçimin Cumhurbaşkanına uymadığı için iptal edildiğine şahit olduk” dedi.

Almanya’nın bir sonraki Başbakanı olması beklenen Annegret Kramp-Karrenbauer, İstanbul seçimleri için 23 Haziran’da yeniden sandığa gidilmesi kararı ile ilgili konuştu.

Başbakan Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Parti (CDU) lideri Kramp-Karrenbauer, 26 Mayıs’taki Avrupa Parlamentosu seçimleri için “Türkiye muhalefetiyle dayanışma olanağı” yorumu yaptı.

CDU lideri, “İstanbul’da demokratik bir seçimin Cumhurbaşkanına uymadığı için iptal edildiğine şahit olduk. Bu güvenli ve özgür bir seçimin dünyanın her yerinde olağan olmadığını gösteriyor” dedi.

Kramp-Karrenbauer, “İstanbul’da seçmenler belediye başkanlarının yeni bir şansa sahip olması ve Erdoğan’ın özgürlük karşıtı siyasetine karşı açık mesaj verebilmek için mücadele ediyor” yorumu yaptı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de konuyla ilgili geçen hafta açıklama yapmış, İstanbul seçiminin iptalinin Türkiye’nin AB’ye üyelik olasılığını arttırmadığını belirtmişti.

(Independent Türkçe)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.