Merhaba Demokrasi

Merhaba Demokrasi
23.01.2020
A+
A-

Demokrasi, özgürlükler, hesap verebilirlik ve şeffaflık adına ortaya çıkan İYİ PARTİ, ilk fırsatta gerçekleştirdiği delege seçimlerini demokrasi şölenine dönüştürdü. Cumhuriyet tarihinde ilk kez üyeler, tabandan tavana iradelerini yansıtabilmek için demokrasinin namusu olan sandıklarda oy kullanıyor.

Saray bürokrasisinin, TBMM ve parlamenter sistemi devre dışı bıraktığı bir süreçte demokrasinin tabandan geliyor olması sadece partimiz için değil, Türk demokrasisi için de bir umuttur. Hafta sonu Bursa İYİ PARTİ ilçe başkanlıklarında yapılan delege seçimleri ve partililerimizin bir tatil günü olmasına rağmen gösterdiği teveccüh; sadece partimiz için değil, Türk demokrasisi için de umutlanmamıza vesile olmuştur.

Atatürk’ün Türk milletine armağan ettiği demokrasi, bedel ödenmeden geldiği için maalesef değeri, AKP’nin Saray bürokrasisi uygulamalarına kadar pek anlaşılmadı. Hukukun devre dışı bırakıldığı, TBMM’nin işlevsizleştiği, muhalefetin adeta linç edildiği, tek kişi yönetimi uygulamalarının halkın nefes almasını bile güçleştirdiği bir süreçte bu kongrenin yapılıyor olması, yarınlarımıza daha umutla bakmamızı sağladı.

Pazar günü ilçe binalarına akın eden insanların adeta ateşten gömlek diyebileceğimiz bir sorumluluğu almanın tedirginliği değil, coşkusunu yüzlerinde gördük. 150 yıllık demokrasi serüvenimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le hukuki kazanıma dönüşen demokrasimiz ilk kez tabandan tavana doğru bir değişim sürecini de tetikledi. Bu saatten sonra artık birileri kendilerini koruma adı altında hiçbir oyuna da tevessül edemeyeceklerdir.

İYİ PARTİ kurulduğu günden beri Sayın Genel Başkanımızın ‘DEMOKRASİYİ İÇSELLEŞTİRECEĞİZ’ sözünün doğruluğu kadar ne kadar zor olduğunu da hep birlikte yaşayarak gördük. Burada Sayın Genel Başkanımızın tavizsiz bir şekilde demokrasi vurgusu, partimizde demokrasi şöleninin kapılarını aralamıştır. Bu başarının en büyük mimarı, başta Sayın Genel Başkanımız ve yerel teşkilatlarımızdır.

Seçim sürecinde hataların, yanlışların olması bu işin doğasında vardır. Hiçbir arkadaşımız, bize yaşatılan bu şöleni basit yanlışlardan dolayı gölgelemesin!

Tabandan ortaya çıkan bu yeni demokrasi dalgası, peyderpey Başkenti de sarsacaktır. İktidarı, siyasi partileri ve egemen güçlerin saltanatını da yıkacaktır. Ucube partiler yasası ve ucube başkanlık sisteminin de demokrasi şöleni dalgasında yok olacağını hep birlikte yakın zamanda göreceğiz.

Evet,  “EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.” Prensibi Türk milletinin mahşeri vicdanında artık yer edinmiştir.

Surda bir gedik açtık, mukaddes mi mukaddes,

Ey kahpe rüzgar, artık ne yandan esersen es…

diyordu şair. Tek kişi yönetimi; ne devlet yönetiminde, ne de siyasi parti yönetiminde artık egemen olamayacaktır. Sayın Akşener’in bu hamlesi, Türk siyasetinde kartların yeniden karılmasını sağlamıştır.

Türk toplumunun bu değişim arzusu, Sayın Akşener’in çabası ve öngörüsü ile kuvveden fille çıkmıştır. Bugünkü toplum, dünkü toplum değildir. Herkes ona göre yeni bir durumla karşı karşıyadır. Bilindik siyasi önermelerinde fiiliyatta hiçbir ehemmiyeti kalmamıştır.

Teşekkürler Sayın Genel Başkanım, teşekkürler cesurlar hareketi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.