Meral Akşener’in evinin önündeki provokasyona beraat kararı!

Meral Akşener’in evinin önündeki provokasyona beraat kararı!
25.04.2019
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in, Üsküdar’daki evinin önünde provokasyon yaptıkları gerekçesiyle yargılanan 16 kişi hakkında beraat kararı verildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Üsküdar’daki evinin önünde MHP’li bir grup tarafından gerçekleştirilen provokasyona mahkemeden beraat kararı geldi.

MHP Üsküdar İlçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında beraat kararı veren mahkeme “Tutuksuz 16 sanığın “tehdit” ve “hakaret” olarak nitelendirilen sözlerinin yasada suç olarak tanımlanmadığından üzerlerine atılı suçlardan ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.”

MAHKEMEDEN SKANDAL KARAR

Anadolu 22. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, tutuksuz 15 sanık ile Akşener’in avukatı Meral Alemdar ve sanık avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan Akşener’in avukatı Meral Alemdar şikayetlerinin devam ettiğini söyledi.

Sanıkların vekili Hatice Akkaya ise, müvekkillerinin protesto haklarını kullandığını savunarak, beraatlarını talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme, tutuksuz 16 sanığın “tehdit” ve “hakaret” olarak nitelendirilen sözlerinin yasada suç olarak tanımlanmadığından üzerlerine atılı suçlardan ayrı ayrı beraatlarına karar verdi.

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.