Meral Akşener’e hakarete CHP’den sert tepki…

28.06.2019
A+
A-

Aydın’ın Karacasu ilçesinin MHP’li Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erikmen’in sosyal medyada Meral Akşener’i de hedef alan bir paylaşımına CHP İl Başkanı Ali Çankır sert tepki gösterdi.

Aydın’ın MHP’li Karacasu Belediyesi’nin başkan yardımcısı Mehmet Erikmen, sosyal medya hesabında  ‘At ile eşeği çiftleştirirsen katır doğar, CHP ile HDP’yi çiftleştirdiler Ekrem doğdu, ebesi de Meral’ şeklinde skandal bir paylaşımda bulundu.

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Erikmen’in paylaşımını eleştirerek memleketin yüz karası olduğunu ifade etti. Çankır sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Erikmen’i kınadıklarını belirterek, “İstanbul Seçim sonuçlarını kabul ederek rakibini tebrik eden  Binali Yıldırım’ın ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın aksine, ahlaksız ifadeler kullanan Belediye Başkan Yardımcısını esefle kınıyoruz” dedi.

“SIĞ DÜŞÜNCEDE ÇIĞIR AÇTI”

Çankır, insanları çirkinleştiren dış görünüşleri değil söyledikleri sapkın düşünceler olduğunu söyleyerek, “Kazanılmış ve hakedilmiş bir seçimi hazmedemeyen saygısız bir paylaşımda bulunan Başkan Yardımcısı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nu eşekle atın çiftleşmesinden doğan katıra benzetmiştir. Partimizi ata, HDP’yi eşeğe, İttifak ortağımız olan İYİ Parti Genel Başkanı’nı da bu birleşmenin sonucundaki doğumu yaptıran ebeye benzeterek sığ ve bayağı düşüncede çığır açmıştır. İnsanları çirkinleştiren dış görünüşleri değil, söyledikleri ve sapkın düşünceleridir” diye  konuştu.

Çankır, Karacasu Belediye Başkan’ı Zeki İnal’a çağrıda bulunarak Erikmen’in görevine son verilmesini istedi. Çankır son olarak şunları söyledi:

“Partimizi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızı, İttifak ortağımız İYİ Parti’nin Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’i küçük düşüren bu şahsın görevine son verilmesi bizlerin ve kamunun vicdanını rahatlatacaktır. Sükunetle ve itinayla konuyu takip edeceğiz. Memleketimizdeki siyasi görüşleri sevmek zorunda değiliz ancak asgari müştereklerde işbirliği ve koordinasyon için saygı duymak zorundayız.”

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.