Meral Akşener’den YSK’ya tepki: Seçimin iptaline gerekçe mi hazırlanıyor?

Meral Akşener’den YSK’ya tepki: Seçimin iptaline gerekçe mi hazırlanıyor?
06.06.2019
A+
A-

İYİ Parti genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’na gelerek partililerle bayramlaştı. Burada kısa bir açıklama yapan Akşener, “Şimdi tekrar iptaline bir gerekçe mi hazırlanıyor?” diye sordu.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen bayramlaşma töreninde partilerle tek tek bayramlaştı. Akşener, kısa bir açıklama yapıp gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“TEKRAR SEÇİM İPTALİNE GEREKÇE Mİ HAZIRLANIYOR?”

YSK’nın dün akşam gece yarısı İstanbul seçimleriyle ilgili “Sandık kurulu başkanlarının ve memur üyelerinin usulsüz olarak belirlenmesindeki yoğunluk dikkate alınarak, 13 seçim müdürü başka illere görevlendirilmiştir. Kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkındaki suç duyurusu, HSK’ya gönderilmiştir” açıklamaları da sorulan Akşener, “YSK’nın hiçbir açıklamasının içinde bu nedirin açıklamasını bulmakta zorlanıyorum. Sayın Erdoğan’da zorlanıyor. İl başkanımızın ve arkadaşlarımızın iptal gerekçesi diye ortaya konulan, devlet memuru olmayan sandık başkanlarıyla ilgili bir tutumla karşılaştık. Bu tutumun karşılığı nedir, İstanbul’daki sandık başkanlarının 6557 sayılı memur yasasına bağlı devlet memurları olması gerekir. Yine aynı şey oldu. Arkadaşlarımız tespit etti. Bir ilçe kabul etti. Diğerleri reddetti. Şimdi tekrar iptaline bir gerekçe mi hazırlanıyor? O ayrı. Takipçisi olacağız. Şimdi Türkiye’nin ekonomik şartlarını, işsizliğini, intihar eden, atanamayan öğretmenlerini, gençleri düşündüğümüz için bir arıza çıkarmadık. Aslında YSK’nın gerekçesiz gerekçesinde 16 Nisan referandumu, 24 Haziran seçimleri ve bu 31 Mart seçimlerinin iptali gerekçesiyle bunların iptal edilmesi gerekiyor. Üzerinde muhalefet hiç durmadı. Bilerek durmadık. Çünkü bu tür itişmeler ekonomiyi ne hale getiriyor. İnsanların işsizliği artıyor. Bunun vatandaşı ve ekonomiyi düşünerek yaptığımız bu tavır esasında iktidar partisinin gayri meşru noktada hükümet ettiğini gerçeğini hukuki olarak ortadan kaldırmıyor. Onun için her açıklamada YSK biraz daha batıyor” şeklinde yanıtladı.

“VIP’DEN GEÇMEK İMAMOĞLU’NA KUŞ KONDURMAZ”

Ekrem İmamoğlu’nun Ordu Havalimanı’nda VIP salonuna alınmamasına ilişkin konuşan Akşener, “Biz VIP’lerde doğmadık. Ben eski İçişleri Bakan ve 5 dönem milletvekilliği yapmış biri olarak ve meclis başkan vekilliği görevini yürütmüş biri olarak VIP’ye aile fertlerimin alınmadığı bir dönemden geçtim. Halkın arasında olmak ve uçağa binmek çok daha iyi. Ama işte VIP’nin arkadaşlar gözünde ne kadar önemli hala geldiğini görüyoruz. Bu saray var ya bu saray. Dün bunlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da yapıldı. Aynısını o da yaşadı. Tarih tekerrürden ibarettir. Erdoğan bunlara çok daha dikkat ederdi eskiden kendisi de yaşadığı için ama bugün kraldan çok kralcıların yürümesine müsaade eden ruh hali de Saray’dandır. Saray yeni değerler üretir, yeni bürokrasi üretir, yeni yaşam tarzı üretir. Faturayı İstanbul halkına kesmek yerine aslında saraydaki sisteme kesmesi lazım Erdoğan’ın. Ayıp. VIP’den geçsen ne olur, geçmesen ne olur. VIP’den geçmek İmamoğlu’na kuş kondurmaz, VIP’den geçmediği için de itibarında bir kötülük olmaz. Bana da yapıldı aynısı Vali Yardımcıları yapmıştı ve ben onları bakanıydım düşünün. Bu da geçer yahu” ifadelerini kullandı.

“ÖCALAN’IN AVUKATLARLA GÖRÜŞMESİNE CEVAZ VEREN…”

İYİ Parti lideri Akşener’e, Devlet Bahçeli’nin ‘Bu seçimlerin arkasında FETÖ, PKK, hırsı tükenmeyen politikacılar vardır. Oyunu bozacağız’ sözleri de soruldu.

Akşener, “Ellerini tutan yok bozsunlar. Abdullah Öcalan’ın avukatları ile görüşmesine cevaz veren beyefendi. Biz üç kere, FETÖ terör örgütünün siyasi ayağı, ekonomi ayağı ve yurtta sulh konseyinin içerisinde kimler var, kimler yok araştırma önergesi verdik. İktidar partilerinin küçüğünün ve büyüğünün oylarıyla reddedildi. Siyasal iktidar tavşana kaç, tazıya tut modeliyle gitti. Hepimize terörist dediler. Bunu da silmeleri mümkün değil. Sandıkta hep beraber göreceğiz. İktidar kendileri, ortak kendileri. Ben şeyi merak ediyorum. Mitil ne oldu mitil?” diye cevap verdi.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.