Meral Akşener’den çok kritik ‘güç birliği’ değerlendirmesi…

04.12.2018
A+
A-

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti genel Başkanı Meral Akşener hem AK Parti-MHP arasında “gidip-gelen” ittifak görüşmeleri için, hem de CHP ile yürüttükleri görüşmeler için önemli değerlendirmelerde bulundu.

İTTİFAK DEĞİL, “GÜÇ BİRLİĞİ”

CHP ile yürüttükleri süreci “ittifak” değil “güç birliği” olarak değerlendiren Akşener, “İttifak değil, sınırlı güç birliği. Amacımız İYİ Parti’ye oy veren 5 milyon vatandaşın hakkını korumak. Siyaset ilkelerle yapılır. Uzlaşılırsa yürünür, uzlaşılmazsa teşekkür edilir yola tek başına devam edilir” dedi.

‘’CUMHUR İTİTFAKI”NA GÖNDERME: PAPATYA FALI GİBİ…

AK Parti ve MHP arasında “gidip-gelen” ittifak görüşmeleri için “Dönüp durarak siyaset yapılmaz” nitelemesi yaptı. “Bir gün aday çıkaracağım, bir gün aday çıkarmayacağım diyerel papatya falı gibi siyaset yapmıyoruz” diyen Akşener, yerel seçimlerin “ülkenin bekası” olarak değerlendirilmesini de eleştirdi.

Akşener, “Devletin bekası 20 gün içinde gidip-gelen bir ittifak sistemi ile nasıl bağdaşır. Bu devlet bu kadar ucuz mu?” dedi.

İTİDAL ÇAĞRISI YAPTI

Yerel seçimlere giderken itidal çağrısında bulunan Akşener, “Harbe falan girmiyoruz, belediye başkanlarımızı seçeceğiz. Yani ortada mikrofonu devirmeyi gerektiren bir durum yok, sakin olun. Nefret dili kullanmanın kimseye faydası yok. Bağırıp çağırarak; millete işsizliği, yolsuzluğu, yoksulluğu unutturamazsınız. Provokasyon denemelerinden vazgeçin. Milletimize sesleniyorum. Aklınıza hangi parti yatıyorsa ona oy verin” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.