Meral Akşener’den, Bursalılara özel mesaj!

Meral Akşener’den, Bursalılara özel mesaj!
15.06.2018
A+
A-

Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa’da gerçekleştireceği miting öncesi Bursalılara mesaj gönderdi.

Uygarlıkların beşiği Anadolu’nun cennet köşesi Bursa’da olacağı için oldukça mutlu olduğunu söyleyen Akşener, “Tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış, Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkenti Bursa, üretim şehri olarak ülke ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan illerin başındadır. Ancak potansiyeli tam olarak kullanılmayan Bursa, 16 yıldır çok ihmal edildi. Bursalı hemşerilerimin sorunlarını çözmek, Bursa’ya hak ettiğini vermek için geliyoruz” dedi.

SANAYİ YATIRIMLARINDA BURSA’YA POZİTİF AYRIMCILIK

Gerçekleştirdiği ihracatla Türkiye sıralamasının ikinci sırasında yer almasına rağmen son 10 yıldır yatırım yapılmayan Bursa’nın teşvik ve destekleri en çok hak eden illerin başında geldiğini aktaran Akşener, “Başta otomotiv, makine, tekstil ve maden olmak üzere önemli sanayi kuruluşlarına sahip olan Bursa’da katma değerli üretim yapan firmalara devlet desteği vereceğiz. Çağa ayak uydurmak ve sanayi çeşitliliğini arttırmanın yolu teknoloji dönüşümünü tamamlamaktan geçer. Bu nedenle İYİ Parti iktidarıyla tam kapasiteyle üretmeye devam edecek Bursa için pozitif ayrımcılık uygulayacağız. Bursa, gözbebeğimiz olmaya devam edecek.”

ULAŞIM SIKINTISI BİTECEK

Bursalıların yıllardır hasretle beklediği hava ve demiryolu yolu projelerinin de İYİ Parti iktidarıyla sanayi şehri Bursa’da hızla yapılacağını belirten Akşener, “İş dünyasının kalbi burada atıyor ama Bursa’da hala tam kapasite çalışan bir havaalanı da geliştirilmiş bir demiryolu projesi de yok. Üreten, ihraç eden, sık sık yabancı misafirlerini ağırlayan Bursa’da kolay ulaşım olmazsa olmazımızdır. Bursalı hemşerilerim çok bekledi biliyorum. İYİ Parti iktidarına çok az kaldı. Yenişehir Havaalanı’nı Bursa’ya yakışır şekilde geliştireceğiz. Bursalılar tam kapasiteyle çalışan bir havaalanına da demiryoluna da bizimle kavuşacak”

İŞSİZ GENÇLERİMİZ İÇİN GELİYORUZ

Akşener mesajına şöyle devam etti; “Sanayi şehri Bursa’da üniversite mezunu işsizlerin her geçen gün arttığını biliyorum. Bursa gibi sanayi şehrinde bile yaşanan bu sıkıntı, ülkemizin işsizlikte had safhaya geldiğinin göstergesidir. Bu sorunun ancak yatırımlarla çözüleceğini biliyoruz. Gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Onlara iş bulmak boynumuzun borcudur. İYİ Parti iktidarının başlatacağı kalkınma hareketiyle işsizliği bitireceğiz. Üniversite mezunu gençlerimize iş bulana kadar her ay 500 TL vatandaşlık maaşı vereceğiz.”

TARIMSAL KALKINMAYI BAŞLATACAĞIZ

Türkiye’nin en kaliteli sebzelerinin yetiştiği Bursa’da tarım ve hayvancılığın son yıllarda bittiğini ifade eden Akşener, “Bursa’nın bereketli topraklarında çiftçilerimiz buğday, arpa, mısır, baklagiller üretirdi. Ancak AKP, kendi kendine yeten ülkemizi dışa bağımlı hale getirdi. Kotalar ve maliyet fiyatları yüzünden çiftçilerimiz toprağına küstü, köylerini boşalttı. Türkiye yeniden kendi kendine yeten bir ülke olsun diye başlatacağımız tarımsal kalkınma hareketiyle kotaları ortadan kaldıracağız. Çiftçilerimiz benzini yüzde 50 indirimli kullanacak. Özel sektör altında çiftçilerimizin ezilmesine müsaade etmeyeceğiz. İYİ Parti iktidarıyla tarlalarımızda yeniden buğdaylar mısırlar boy verecek. Çiftçilerimiz toprağıyla barışacak.”

BURSA YENİDEN YEŞİLİNE KAVUŞACAK

Bursa’nın en fazla göç alan illerin başında olduğunu, bu nedenle planlı büyümesi gerekirken her geçen gün çarpık kentleşmenin büyüdüğünü aktaran Akşener, “‘Yeşil Bursa’ sloganıyla tanınan Bursa, maalesef plansız yapılaşmayla karşı karşıya. Kent estetiğine uymayan yapılar yüzünden Bursa’da çarpık kentleşmenin konuşulması oldukça üzücü. Kentsel dönüşümü rantsal dönüşüm olarak algılayan bu iktidarın bozduğu kent estetiğini biz düzelteceğiz. Bursa yeniden yeşiline kavuşacak.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.