Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ortak basın açıklaması!

Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ortak basın açıklaması!
25.01.2019
A+
A-

CHP ve İYİ Parti ittifakta anlaştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti genel merkezinde bir araya geldi.

Görüşmede yerel seçimlerle ilgili son pürüzler ele alınırken, iki genel başkan ittifakta anlaştıklarını açıkladılar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile beraberindeki heyet saat 11.30’da İYİ Parti Genel Merkezi’ne geldi. Yerel seçimlerle ilgili olarak yapılan görüşmenin ardından seçime dair belirlenen belediye başkan adayı listeleri kesinlik kazandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüşme sonrası ortak basın açıklamasında bulundu.

Açıklamadan satır başları şu şekilde:

KILIÇDAROĞLU: “GÜZEL BİR DEMOKRASİ GELENEĞİNE İMZA ATIYORUZ”

Yine güzel bir demokrasi geleneğine ortak bir imza atıyoruz. Cumhuriyet tarihindeki ilk kez demokrasi ve geniş bir işbirliğini İYİ Parti ile ile hayata geçiriyoruz. Beraber yaşamak huzur içinde yaşamak vatandaşa hizmet etmek ve kuruşun hesabını vatandaşa vermek istiyoruz.

Biz barış istiyoruz, demokrasi istiyoruz… Bizler bu demokrasi anlayışını uzlaşma kültürünü bu bağlamda Türkiye’nin önüne koyduğumuz için mutluyum bu bağlamda sayın genel başkana da teşekkür ediyorum..

AKŞENER: “HAKARET ETMEK TÜRKİYE’Yİ YÖNETTİĞİNİ ZANNEDEN İNSANLAR İÇİN UTANÇ VERİCİDİR”

“İlk iş birliği kararımızı CHP Genel Merkezi’nde birlikte yapmıştık. Bugün sonuçlandığını sizlerle paylaşmak üzere İYİ Parti Genel Merkezi’nden iki genel başkan olarak sizlerle bir aradayız. Nezaketleri için kendilerine teşekkür ediyorum.

Ben de hem CHP’nin temsilcisi olan iki arkadaşımızı hem de iki arkadaşımızı hem de İYİ Parti’nin müzakerelere katılan iki arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Zaman zaman intiharın eşiğine geldiler ama durum iyi. Uzun bir süreçti. Türkiye’de ortak çalışmaların olabileceğini bu arkadaşlarımız göstermiş oldu.”

“Yerel seçimde ne yapacağız muhtar, il belediye ilçe başkanı Büyükşehir Belediye Başkanı seçeceğiz. Savaş tamtamları eşliğinde kutuplaştırıcı olmamalıyız. Ne Sayın Kılıçdaroğlu ne de ben  bugüne kadar cumhur ittifakını oluşturan iki siyasi partiye taciz eden bir tabir kullanmadık. Ama bu insanların tümüne hakaret etmek, onları yok zannetmek, Türkiye’yi yönetme iddiasında bulunan, yönettiğini zanneden insanlar için utanç vericidir.”

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.