Mehmet Solaklı, İYİ Partili gençleri delege adayı olmaya davet etti

Mehmet Solaklı, İYİ Partili gençleri delege adayı olmaya davet etti
16.01.2020
A+
A-
  • Hayriye TURGUT/SONHABER16.COM

Genel ve yerel seçimlerde 30 yaş altı yaklaşık 600 bin gencin oy kullandığı Bursa’da, İYİ Parti Bursa İl Gençlik Politikaları Başkanlığı harekete geçti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yaş ortalamasına dikkat çeken İYİ Parti Bursa İl Gençlik Politikaları Başkanı Mehmet Solaklı, siyasette gençlerin daha aktif olması gerektiğine vurgu yaptı. SONHABER16.COM’un sorularını yanıtlayan Başkan Solaklı, İYİ Partili gençlere bir de çağrı yaptı.

İYİ Parti’nin Bursa kurucuları arasında yer alıyorsunuz? Bursa Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanlığı yaptınız. Partinin kuruluşundan bu güne kadar siyasi sürecin içindesiniz. Sizi tanıyabilir miyiz?

1993 Trabzon Çaykara doğumluyum. Uluslararası ilişkiler mezunuyum. MHP’de başlatmış olduğumuz demokrasi sürecinden bu yana işlerin aktif olarak içerisinde yer almaktayım. 25 Ekim 2017 tarihinde partimizin kuruluşunun açıklanacağı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yerimizi almıştık. O gün salonlara sığmayan ve salonda tek bir ses, ‘Başkan Meral Akşener’ sloganı ile birbirine kenetlenmiş yüce Türk milletini görmüş olduk. Her dava arkadaşım muhakkak ama muhakkak 25 Ekim 2017’deki parti kuruluşumuzun videosunu izlemelidir.

Partimiz kuruldu, daha sonrasında Bursamız’da bizler gençlerin İYİ Parti’de yer alması adına bir gençlik zemini oluşturmak için mücadele başlattık. Bursa Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanlığı bize verildiği andan itibaren hem gençlik il teşkilatı, hem de ilçelerde teşkilatlanma çalışmalarını başlattık. Kısa süre içerisinde teşkilatlanma çalışmalarını dava arkadaşlarımızla tamamladık. Gençlerin siyasette neler yapabileceğini gösterme adına çalışmalarımıza başladık. Gençler, sahada aktif olarak partimizi ve liderimiz Meral Akşener’i anlatmak üzere sahaya indi.

GENÇLER, PARTİLERİN İTİCİ GÜCÜDÜR

Türkiye’de hiçbir gençlik kolları, Bursa gençliği kadar sahada stant çalışması yapmamıştır, esnaf gezmemiştir. Gençler partilerin itici gücüdür. Bizler de genel seçimlerde yapmış olduğumuz çalışmalarda partimizin itici gücü konumuna geldik. 20 yaşında bir genç kardeşimiz şehit olabiliyorsa, milletvekili de olabilir. ‘Sen gençsin, ne anlarsın?’ diyenler unutmasınlar; 20 yaşında vatanını savunmak için şehit olan gençlerimizi… Bizler artık bir adım dahi geri adım atmayacağız, artık talepkar olacağız. Gençlerin siyasette neler yapacağını kısa zamanda gösterdik. Göstermeye de devam edeceğiz. Bursa’mızda, 30 yaş altı yaklaşık 600 bin genç oy kullanma hakkına sahip. Gençlerin daha çok aktif olacağı ve yer alacağı durumlarda bir partinin 6 milletvekili garanti altında olacaktır. Sözümüz söz; Bursa’mızda İYİ Parti’yi birinci parti yapacağız. ‘Nasıl mı olacak’ sorusuna şu cevabı verelim. Seçim zamanı değil, her zaman sahada olursan, vatandaşa kendini iyi anlatırsan; çözüm odaklı siyaset yaparsan bu işi başarırsın. Başarmak için biz, genç kadrolar olarak hazırız.

MECLİS’TE YAŞ ORTALAMASI BELLİ

Türk siyasetinin bugününü değerlendirdiğinizde, genç bir siyasetçi olarak nasıl bir tablo çizersiniz?

Gençlerin siyasette daha çok dışlandığını söylemek doğru olacaktır. Gençlik kolları, daha çok yan kuruluş olarak görülmektedir. Gençler genç muhatap bulmakta zorlanıyor. Bürokraside bizleri temsil edecek genç ekipler çok az. Gençlerin devlet kadrolarında daha çok etkin bir rol oynaması gerekmektedir. Meclis’te yaş ortalaması belli. Gençlerin temsili vekil sayısı az. Bizlerin dertlerini anlatacak vekilimiz yok bile. Diğer güncel konulara bakarsak; ülkemizde iç huzursuzluk maddi sorunlar hat safhada. Mevcut hükümet, yıkıcı bir dil kullanarak kendisine oy vermeyen vatandaşlara her türlü hakareti yapıyor. Biz gençler olarak bu durumdan rahatsızız. Türk milliyetçisi gençler olarak, kendi irademizi ortaya koyduğumuz zaman bir Allahın kulu bize hakaret etme hakkına sahip değildir. Gençler işsiz; neden işsiz, iş beğenmiyormuşuz. Üniversite oku, aile binlerce lira masrafa girsin sonra kendi alanında iş bulama… Gençler iş beğenmiyor, olsun. Devlet olarak bizlere imkan sağlayacak olan sizlersiniz. Onca öğretmenimiz atama bekliyor. Bu öğretmenler, ataması yapılana kadar üniversitede de öğretmenlik bölümlerini kapat, yığılma olmasın.

Gençler evlenmiyor. Nasıl evlensin? Asgari ücret ile bir bilezik bile alamıyor gençler. Nasıl evlensin? Yaşam koşulları ortada, gelecek nesilleri daha zor bir yaşam koşulları bekliyor. Bunları çözmek adına bir çalışma yapılması gerekiyor. Gençlerin yarına umutla bakabilmesi adına iş sorunu yaşamaması gerekiyor. Son dönemlerde tükenmişlik sendromu yaşayan gençlerde intihar vakaları artışı gözlemleniyor.

Size göre bunun nedeni nedir?

Gençlerin tükenmesini sağlayan, gençlere sahip çıkmayan mevcut hükümet. Atama bekleyen öğretmen, iş arayan genç, üniversitede okuyan ve cebinde parası olmayan ve çoğu gece aç uyuyan genç… Bu gençlik nasıl tükenmesin, çözümü var mı? Yok… Sadece lafta anlatılan, yıllarca süren masal…

GENÇLER SİYASETTE AKTÖR OLMAK İSTİYOR

Gençlerin Türk siyasetinden beklentileri nelerdir?

Gençler siyasette aktör olmak istiyor. Gençlerin daha çok üst görevlerde tecrübe kazanması gerekiyor. Bizim için genç aralığı 18 ile 30 yaş arasıdır. Türk siyasetinde, birbirini anlayan farklı görüşte olsa bile aynı masada sorunları çözümlemeye çalışan; ahlaklı bir siyaset alanının oluşmasını bekliyoruz. Farklı görüşte genç kardeşlerimizle ortak kaygımız vatanımız. Bizler; gençler olarak zaten ortak hedeflerdeyiz. Tüm gençlerin birbirlerine saygı ve sevgi duyduğu ortak akıl ile gençlerin siyasete aktör olmasını sağlamak adına çalışma yapılması gerektiğine inanıyorum.

GENÇLER KENDİ HAKKI OLANI ALACAK

İYİ Parti Bursa İl Gençlik Politikaları Başkanlığı olarak hedefleriniz nelerdir?

Kuruluşundan bugüne kadar partimizde görev almış tüm genç dava arkadaşlarımı bir araya getirerek, büyük bir gençlik hareketi oluşturmak öncelikli hedeflerimiz arasında. Partimize yeni genç kardeşlerimizi katmak adına saha çalışmaları yapıyoruz.

Tüm mahallelerde genç mahalle başkanlarımızı bulmayı, gençlik yapılanması adına en önemli işlerden birisi olarak görmekteyiz. En önemli çalışmalardan bir tanesi de stant kurmak. Stantlara gelen vatandaşlarımızın dinlemek dertlerine derman olmak. Esnaflarımızı gezerek onlarla hasbihal ediyoruz,  çünkü esnaflarımızın artık genç yüzleri görmek istiyor. Gençlik çalışmaları ve sorunları adına panellere düzenliyoruz, bu çalışmalarımız devam edecek. Gençleri daha çok aktif olarak göreceğiz. Gençlerin siyasetteki yerini kısa zamanda göreceğiz. Talepkar bir gençlik olacak. Gençler çekinmeyecek, kendi hakkı olanı alacak. 19 Ocak 2020 Pazar günü yapılacak olan delege seçimlerinde siyasetin gençleşmesi ve gençlerin muhatap alınması adına; tüm genç kardeşlerimi delege adayı olmaya davet ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.