Medipol Üniversitesi’nden itiraf gibi tekzip! ‘Tahsis’ edilmedi ‘verildi’

Medipol Üniversitesi’nden itiraf gibi tekzip! ‘Tahsis’ edilmedi ‘verildi’
07.08.2019
A+
A-

Birgün Gazetesi’nin, TCDD’nin idari binası ile misafirhanesinin 30 yıllığına Medipol Üniversitesi’ne kiraya verilmesine ilişkin haberine itiraf niteliğinde tekzip geldi. Düzeltmede itiraz edilen biri müze olan binaların 30 yıllığına kiraya verilmesi değil sadece ‘tahsis’ yerine ‘verildi’ yüklemi kullanılmış olması.

Birgün Gazetesi’nin 29 Temmuz tarihli sayısında manşetten verdiği  “Ankara’nın ortasında koca koca talanlar” haberine Medipol Üniversite yönetimi noter kanalıyla tekzip yolladı.

Birgün Gazetesi söz konusu tekzip metnini şöyle yayınladı:

VERİLDİ NİYE DEDİNİZ?

Gelen tekzip metininde yer alan ifadeleri aynen aktarıyoruz. “Gazete’nin manşet sayfasında TCDD Misafirhanesi’nin ve TCDD Müzesi Binası’nın Müvekkil kuruma verildiği iddia edilmiştir ancak; Müvekkil kuruma hibe edilmeyen (tekzip yollanan haberin içinde hibe kelimesi yok), sadece tahsis edilen bina ve arsanın ‘verildi’ yüklemiyle haberleştirilmesi, en iyimser yaklaşımla hukuki bir gerçeğin tahrif edilmesi anlamına gelmektedir.”

Yanlış okumadınız. İtiraz edilen biri müze olan binaların 30 yıllığına kiraya verilmesi değil sadece “verildi” yüklemi kullanmış olmamız.

Haberimize dair bir başka düzeltme “söz konusu işlem 12 Haziran 2018’de gerçekleştirilmiş bir olup” diyerek yeni bir durum olmadığını ifade etme amacında. Burada gazetemize yapılacak tek eleştirinin haber yapmakta geç kaldığımız olmalı.

BAKAN İSMİ NİYE GEÇTİ?

Gazetemize gelen düzeltme metninde yer alan bir başka ifade de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın adının kasıtlı olarak geçirildiği yönünde. Metinde “bakanlık görevlerine başlamalarının hemen ertesi gün İstanbul Medipol Üniversitesi’ndeki üyelik dahil tüm görevlerinden ayrılmalarına, hatta Ankara Medipol Üniversitesi’yle ilgili tahsis işleminin bakanlık görevlerine başlamadan, yani 12 Haziran 2018 tarihinde olmasına rağmen T.C. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın adları ısrarla yer alması karalama kampanyasında bilinçli bir kasıt olduğu açıktır” yer alıyor.

Dünyanın her yerinde bir bakanın ticari faaliyetleri hele de bakanlığı ile ilgili ise eski ya da yeni olsa da haberdir. Gazete olarak görevlerinden ne zaman ayrıldığını biliyoruz. Ama bırakın da alınan “tahsis” kararlarının yeni görevi ile ne kadar ilgili olduğuna kamuoyu karar versin.

(tele1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.