Medicabil’den 370. hizmet içi eğitim semineri

Medicabil’den 370. hizmet içi eğitim semineri
10.05.2018
A+
A-

Özel Medicabil Hastanesi, kurum içi seminerlerine devam ediyor.

Özel Medicabil Hastanesi doktorlarından Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Oğuzalp ve Biyolog Hatice Aydınlı “Kan Yönetimi” ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Özel Medicabil Hastanesi yönetimi ve personeline gerçekleştirilen sunuma yoğun bir katılım oldu.

Biyolog Hatice Aydınlı, “Kan bağışının toplumsal açıdan çok büyük bir önemi bulunmaktadır. İhtiyaç duyulan kanın gönüllülük esasınca karşılık beklemeksizin bilinçli bir şekilde ve düzenli olarak bağış yapılması gerekmektedir. Kan bağışçılarını Replasman kan bağışçısı, Ticari kan bağışçısı ve Güvenli kan bağışçısı olmak üzere 3 kategoride değerlendirmek gerekir.” açıklamasında bulundu.

Sağlıklı bir kan bağışçısının özellikleri ile ilgili bilgi veren Hatice Aydınlı, “ Ağırlığı 50 Kg’ın üzerinde 18-65 yaş aralığındaki sağlıklı her birey, kadınlarda yılda 3, erkeklerde ise yılda 4 kez olmak üzere kan bağışında bulunabilir.” şeklinde konuştu.

Bir kan bağışçısının kan vermeden önce dikkat etmesi gereken hususlar ile ilgili de konuşan Hatice Aydınlı, sözlerini şöyle noktaladı: “ Kan vermeden önce yorgun, uykusuz ve aç olunmamalı. Son 24 saat içerisinde aşırı miktarda alkol alınmamış olmalı ve kullanılan ilaçlar ile aşılar kan verme işlemi gerçekleşmeden önce ilgili hekime bildirilmeli.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.