Medicabil, organ bağışına destekleriyle umut olmaya devam ediyor

Medicabil, organ bağışına destekleriyle umut olmaya devam ediyor
10.02.2020
A+
A-

Organ bağışı konusunda Bursa ve Türkiye’de önemli hastaneler arasında yer alan Özel Medicabil Hastanesi’nde, bağışlanan organlar, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde organ nakli bekleyen hastalara umut olmaya devam ediyor.

Son olarak Özel Medicabil Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 2 hastanın bağışlanan organları İstanbul, İzmir ve Bursa’da organ nakli bekleyen hastalara ulaştırılmak üzere uzman ekipler tarafından nakledildi.

Organ bağışı konusunda hem hastalarda hem de sağlık personellerinde her zaman farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ve bu konuda başarılı bir hastane olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, “Geçtiğimiz günlerde, İl Sağlık Müdürümüz Sayın Halim Ömer Kaşıkcı’nın yaptığı açıklamalara göre, 13 organ donörü bildirerek Bursa’daki hastaneler arasında 3’üncü, Türkiye’de ise 6’ncı sırada yer aldık. Her organ bağışı bir hayattır. Hem hekimlerimiz hem de diğer sağlık çalışanlarımız bu bilinçle hareket ederek, hasta ve hasta yakınlarını bu konuda bilinçlendirmeye çalışıyorlar. Umarız ki organ nakli konusu ülkemizde daha yaygın bir hale gelir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.