Meclis’te 11 milyonluk yolsuzluk iddiası!

Meclis’te 11 milyonluk yolsuzluk iddiası!
07.02.2020
A+
A-

1929’da oluşturulan yardım sandığından Meclis personelinin maaşından kesinti yapılarak yolsuzluk yapıldığı iddia edildi. Meclis yönetimi ve savcılığın çifte soruşturma başlattığı iddiaların 3 eski yöneticiyi işaret ettiği öğrenildi.

Meclis personelinin maaşından kesinti yapılarak 1929’da oluşturulan yardım sandığından 11 milyon liralık usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak’ın haberine göre, 1929’da oluşturulan yardım sandığından 1 milyon lira alan yöneticilerin arsa aldıkları ve aynı arsayı daha sonra 1.7 milyon liraya satıp, kasaya yeniden 1 milyon lira koydukları öne sürüldü. Arsa alımı gibi toplamda 11 milyon liraya yakın usulsüzlük, zimmete geçirme ve yolsuzluk iddiaları araştırılıyor.

ŞENTOP TALİMAT VERDİ

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, gelişmelerin arından gereğinin yapılması talimatı verdi. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan da sandıktaki yolsuzluk iddiaları için TBMM’ye önerge verdi ve “Sandığın hesaplarından hangi şahısların hesaplarına kaç lira usulsüz olarak aktarılmıştır? Bu şahıslarla ilgili olarak hangi idari ve hukuki süreçler başlatılmıştır?” diye sordu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.