Meclis’e 100. yılında özel kutlama

Meclis’e 100. yılında özel kutlama
30.05.2019
A+
A-

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gazetecilere iftar yemeği verdi. Siyaset kurumu ile basın arasındaki ilişkiye dikkat çeken Şentop, “Aldığımız her karardan sizler memnun değilsiniz. Biz de sizin haberlerinizden hoşnutuz diyemeyiz ama demokrasi işte tam da budur” dedi.

Mustafa Şentop, gazeteci siyasetçi ilişkisi için şu değerlendirmeyi yaptı: “Şüphesiz ki büyük bir yarış içindesiniz. En çarpıcı haberleri en hızlı şekilde okurlara ulaştırmaktan daha doğal bir şey olamaz. Aldığımız her karardan sizler memnun değilsiniz. Biz de sizin haberlerinizden hoşnutsuz diyemeyiz. Ama demokrasi işte tam budur. Demokratik düzenin temel şartlarından, ifade özgürlüğünü zedelemeden bazı hususlara dikkat etmek lazım. Siyasetçiyi eleştiren haberlerin okurlar nezdinde değeri yüksektir ama eleştirel haberlerin yüce meclisin saygınlığına siyasete helal getirmemesi gerekir.”

  1. YILDA ÖZEL KUTLAMA

Türkiye’de basın tarihi ile parlamento geçmişinin birbiriyle paralel yürüdüğünü belirten Şentop, 2020 yılında TBMM’nin 100. Yılını kutlayacağını hatırlattı.

Şentop, “Kişi, toplum, kurumların tarihlerinde bazı yılların sembolik değerleri vardır. Diğerlerinden daha özel kutlamalar. 2020 yılı da TBMM’nin açılışının yüzüncü yılı olacak. Türk İslam dünyası için TBMM açılışının yüzüncü yılı çok önemli. Önümüzdeki yılın çok özel anlamı var. Türk milletini ebediyete kadar yaşatma konusunda çaba göstereceğimizi tüm dünyaya anlatacağız, güzel etkinlikler yapacağız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.