Marmaris istifa depremi: Belediye Başkanı Ali Acar, CHP’den istifa etti

Marmaris istifa depremi: Belediye Başkanı Ali Acar, CHP’den istifa etti
28.01.2019
A+
A-

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar CHP’den istifa ettiğini açıkladı. CHP PM, Acar’ın yerine Mehmet Oktay’ı aday göstermişti

CHP MYK’nın aday olarak belirlediği Marmaris Belediyesi’nin mevcut Belediye Başkanı Ali Acar Parti Meclisi’nden (PM) onay alamadı. Ali Acar yerine Mehmet Oktay’ı aday gösteren PM’nin aldığı karara tepki gösteren Marmaris CHP İlçe Yönetiminin ardından Başkan Ali Acar’da istifasını açıkladı.

Acar’ın CHP Muğla İl Başkanlığı ile CHP Genel Merkeze gönderdiği istifa dilekçesi şöyle:“31 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesinde partimizin aday belirleme süreci Marmaris açısından son bulmuştur. Verilen kararın Parti yönetimine ve halkımıza hayırlı olmasını dilerim.Ben ve ekibim, 2014 yılından bu yana Büyükşehir Yasası’nı bahane ederek Marmaris ve diğer turizm merkezlerini görmemezlikten gelen, her türlü baskıyı uygulayan, bezdirme yöntemini seçen ve nihayetinde bu amacına ulaşan il örgütü ve büyükşehir belediye yönetiminin parti yöneticilerimizi ikna etmiş olduğunu anlamış bulunuyoruz.

Üzüntümüz odur ki bu süreçte genel merkez yöneticilerimiz ne yıllardır belediye başkanları için hazırladığı çalışma grafiklerini ve başarı ölçütlerini, ne yaptırdığı anketleri, ne önseçim taleplerini dikkate almış ve kent yönetimini kişisel istekleriyle doğru orantılı algılayan büyükşehir yönetiminin isteğini geri çevirememiştir.

Bu süreçte bize düşen “istenmeyen adam” payesi olmuştur. İstenmediğimiz yerde durmayacağız ve yalnızca Marmaris’in değil, Muğla’nın “tek adama” teslim edilişine seyirci kalmayacağız. Ülke genelinde “tek adama” karşı çıkan parti yönetimimizin Muğla’da “tek adama” onay vermesi bizi derinden üzmüş ve bu anlayışla yolun sonuna gelinmiştir. Bu düşüncelerle yıllardır emek harcadığım partimden istifa ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.