Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa’dan FİSKOBİRLİK’e ziyaret

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa’dan FİSKOBİRLİK’e ziyaret
29.10.2020
A+
A-

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Başkanı Hidamet Asa ve beraberindeki heyet, Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’ı ziyaret etti.

Marmarabirlik’ten yapılan açıklamaya göre, ziyarette iki kurumun işbirliği alanları, üretici için atılacak adımlarla Türk tarımını küresel tarım piyasasında öne çıkartabilecek projeler görüşüldü.

“Birlikten kuvvet doğar” anlayışıyla Türkiye genelinde diğer tarım satış kooperatif birlikleriyle bir araya gelinmesi, kooperatifçiliğin geliştirilmesi, tarımsal üretimde kooperatiflerin önemi ve üreticinin birlikler üzerinden desteklenmesi, birliklerin mali yapılarının güçlendirilmesi için devlet desteği verilmesi konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette konuşan Asa, FİSKOBİRLİK’in son yıllarda yaptığı başarılı çalışmalarla fındık üreticisinin yanında olduğunu gösterdiğini belirterek, “Marmarbirlik ile FİSKOBİRLİK arasında teknik altyapı olmak üzere, her türlü bilgi alışverişi ve işbirliğine hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz. ‘FİSKOBİRLİK Marmarabirlik ele ele’ sloganı kapsamında diğer birlikleri de bu halkaya dahil ederek, üreticimiz adına güç birliği oluşturulması, Türk tarımına ve tarımsal üretime büyük katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Marmabirlik’in dünyada önemli bir marka haline geldiğini kaydetti.

Bayraktar, söz konusu iki kuruluşun Türkiye’de kooperatifçiliğin lokomotif unsurları olduğunu vurgulayarak, ‘Ülkemizde kooperatifçiliği daha ilerilere taşıyabilmek, sorunlarını daha yüksek sesle dile getirebilmek adına, ivedilikle tüm birlikler bir araya gelmeli ve ortak bir payda oluşturulmalıdır. FİSKOBİRLİK ve Marmarabirlik olarak bizler, bir güç birliği yaratmak ve bunun sürdürülmesi için elimizi taşın altına koymaya hazırız. En kısa sürede bu konuda da gerekli adımları inşallah atacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Ziyaretin anısına Başkan Hidamet Asa, Lütfü Bayraktar’a gemi figüründen oluşan İznik çinisi hediye etti.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.