Markalı Oyuncak Pazarı Büyük Potansiyel Taşıyor

Markalı Oyuncak Pazarı Büyük Potansiyel Taşıyor
20.11.2017
A+
A-

Oyuncak sektörünün öncü markası Giochi Preziosi tüm zorluklarına rağmen 2017 yılının ikinci yarısında yılın ilk yarısına göre %50 büyümeye hazırlanırken, 2018 yılında da büyüme stratejisine odaklanacak. Nüfusunun %33’ü çocuk olan Türkiye’nin oyuncak sektörü için büyük bir potansiyel barındırdığını aktaran Giochi Preziosi Pazarlama Müdürü Nihan Tezel, son yıllarda artan oyuncak perakendesi nokta sayısının 2017 yılında da artmaya devam ettiğini ve bu durumun markalı oyuncak pazar payının artması için fırsat olduğunu söyledi.

Oyuncak sektöründe dünya genelinde yankı yaratan LOL, Shopkins PJ Masks’ın Ben 10’in yanı sıra, Grossery Gang, Regal Academy, IDO3D ve QixelsQixels, gibi çocukların en sevdiği oyuncak markalarını Türkiye’deki hayranlarıyla buluşturan Giochi Preziosi, tüm zorluklarına rağmen 2017 yılının ikinci yarısında yılın ilk yarısına göre %50 büyümeyi hedefliyor. Giochi Preziosi Pazarlama Müdürü Nihan Tezel, “Piyasada yaşanan tüm zorluklara rağmen Türkiye’nin yüksek potansiyeline inancımız tam. 2018 yılında büyüme stratejisiyle hedeflerimizi çizmeye devam edeceğiz. 2019 yılında şirketimizin 10. yılını kutlamaya hazırlanıyoruz. Tüm aksiyon planlarımızı buna göre aldık. Genç, dinamik ve güçlü ekibimizle büyüme hedeflerimize odaklandık” diye konuştu.

Markalı oyuncak pazarı, nüfusunun %33’ü çocuk olan Türkiye’de de büyük potansiyel taşıyor. 2017 yılının başında yüksek oranda yaşanan devalüasyonun ürünlerde enflasyona sebebiyet verdiğinin altını çizen Tezel, “İthal edilen tüm oyuncakların tekrar teste tabi tutulmasını zorunlu kılan 17 Temmuz tarihli tebliğin ürün maliyetlerini arttırdı.” dedi. Yılın ikinci yarısında özellikle Ağustos ve Eylül aylarında oyuncak raf stoklarının ciddi oranda azaldığına da değinen Tezel, son yıllarda artan oyuncak perakendesi nokta sayısının 2017 yılında da artmaya devam ettiğini ve bu durumun markalı oyuncak pazar payının artması için fırsat olduğunu söyledi.

Dijital Pazarlama Çok Önemli Hale Geldi

Son yıllarda iyice önemli hale gelen dijital pazarlamanın, bu yıl önemini daha da arttırdığını ifade eden Tezel, “’Oyuncak Açım’ videoları Youtube’ta en çok izlenen videolar arasında yer aldı. Bu videoları çeken youtube kanalı sahipleri günümüzün yeni celebrity’leri” dedi. 2018 yılında dünyada daha fazla dijital içeriklerin liderliğinde geliştirilmiş ürünler görüleceğini aktaran Tezel, sürpriz paketlerden çıkan düşük fiyat seviyesi ürünlerin yerine daha fazla sürpriz paketlerin içinden çıkan katma değerli ürünler göreceğimizi söyledi.

Ben 10 Lansmanı ile Çok Ses Getirdik

Oyuncak sektöründe dünya genelinde yankı yaratan iki markanın LOL ve PJ Masks olduğunu söyleyen Tezel, bu markaların yanı sıra, Grossry Grossery Gang, Happy Places, Qixels, IDO3D, Shopkins, Cicciobello, Ben 10 gibi çocukların çok sevdiği birçok oyuncağın Türkiye’deki tek dağıtıcısı olduklarını hatırlattı. Tezel, “Türkiye’de çocuklar tarafından çok sevilerek izlenen çocuk kanalı Cartoon Network’ün en güzel içeriklerinden ve erkek çocuklarının en sevdiği kahramanlardan biri Ben 10. Bilinirliği oldukça yüksek olan Ben10’nin dağıtım haklarına sahip olduğumuz için çok mutluyuz. Temmuz 2017’de bu ürünle ses getiren bir lansman da gerçekleştirdik.” dedi.

Lol bebekler yok sattı

“Kasım ayında globalde Mirror, Toyworld ve BBC News gibi saygın yayınlarda yayınlanan tüm bültenlerde LOL bebekler, bu yılbaşının hayal oyuncak listesinde yer alıyor. Ancak kopya ürünler konusunda dikkatli olunmasını öneriyorum. Sağlıksız ucuz hammaddelerle üretilen sahte ürünlerden çocuklarımızı korumak için, ailelerin çok dikkatli olması gerekli. Alınan tüm önlemlere rağmen ne yazık ki ülkemizde bu konunun önüne geçilemiyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.