Mansur Yavaş’tan İŞKUR önünde ağlayan babaya yardım eli…

Mansur Yavaş’tan İŞKUR önünde ağlayan babaya yardım eli…
05.05.2020
A+
A-

Ankara’da İŞKUR önünde yaşanan dram hem işsiz babayı hem izleyenleri ağlattı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, salgında işsiz kalan Yusuf Demir için harekete geçti.

Ankara’da İŞKUR önünde ‘kalabalık olur’ diyerek bir yandan iş arayan bir yandan da evde demleyip termosla getirdiği çayı satmaya çalışan 45 yaşındaki Yusuf Derin,  “En son kızım ‘baba evde ekmek yok’ dedi. Evde termosum vardı çayı demledim….” dedikten sonra gözyaşlarına boğuldu.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir, Yusuf Demir’e Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yardımda bulunulacağını açıkladı. Demir, Mansur Yavaş’ın talimatıyla Yusuf Demir’e destek sağlanacağını ifade etti.

İŞKUR önünde çay satan işsiz babanın gözyaşları: Kızım ‘baba evde ekmek yok’ dedi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın koronavirüs günlerinde Türkiye’nin başarı hikayesi yazdığını anlattığı röportajın havuz gazetesinin manşetini süslediği gün,Ankara’da İŞKUR önünde yaşanan dram hem işsiz babayı hem izleyenleri ağlattı.

Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’de yaklaşık 5 milyon kişi işsiz kaldı ya da evine ekmek götüremez duruma düştü.

Hükümetin salgın kapsamınsa açıkladığı destek paketinde kredi ve vergi ödemeleri büyük bir oran olurken, gelirini kaybeden yurttaşlar için paketten sadece aylık 1.17 lira destek çıktı.

Öte yandan artan işsizlik, işsizler ordusuna milyonları da ekleyince İŞKUR önlerindeki uzun kuyruklar daha da uzadı.

İŞKUR ÖNÜNDE HEM İŞ ARAYIP, HEM ÇAY SATAN BABANIN GÖZYAŞLARI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sabah gazetesine verdiği röportajda Türkiye’nin kriz döneminde büyük bir başarı örneği sergilediğini iddia ederek “Şunu net olarak söylemeliyim ki, ülkemizin en büyük şanslarından biri özellikle böyle bir salgın döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, neyin ne olduğunu bilen bir kadro tarafından yönetiliyor olmasıdır.” dedi ve Türkiye’nin krizle birlikte ‘Türkiye yapamaz’ duvarını yıktığını iddia ettti.

Albayrak’ın röportajının manşeti kurumadan, FOX TV Ana Haber’de yayınlanan bir haber ise sokaktaki gerçek durumu gözler önüne serdi.

Ankara’da İŞKUR önünde ‘kalabalık olur’ diyerek bir yandan iş arayan bir yandan da evde demleyip termosla getirdiği çayı satmaya çalışan 45 yaşındaki Yusuf Derin,  “En son kızım ‘baba evde ekmek yok’ dedi. Evde termosum vardı çayı demledim….” dedikten sonra gözyaşlarına boğuldu.

İşsiz babanın gözyaşları ekran önündeki milyonların da boğazında düğümlenirken, yandaş medyada çizilen tablonun aksine sokakta yaşanan geçim sıkıntısının hangi boyutlarda olduğunu da bir kez daha göstermiş oldu.

(https://www.chpbelediyeleri.com/)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.