Mansur Yavaş, Meclis’ten kredi kullanma yetkisi aldı

Mansur Yavaş, Meclis’ten kredi kullanma yetkisi aldı
11.07.2020
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, su altyapı yatırımları için Başkan Mansur Yavaş’a oybirliği ile kredi kullanma yetkisi verdi. Yavaş, ihaleyi Polatlı’da yapacaklarını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Polatlı halkının yıllardır çözülemeyen ve kangren haline dönüşen su sıkıntısını çözmek için verdiği sözü tuttu. Başkan Yavaş’ın, belediye başkanı olduğu günden itibaren Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşıdığı Polatlı’nın altyapı sorununu çözüme kavuşturmak için kredi talebi, Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısında görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

POLATLI HALKINA MÜJDEYİ BAŞKAN YAVAŞ VERDİ

Muhalefetin oylarıyla yaklaşık 1 yıldır reddedilen ve ertelenen ASKİ’nin altyapı sorunlarının çözümü için borçlanma yoluyla kredi talebi Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında tekrar gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın uzun süredir Polatlı halkına temiz ve kesintisiz su sağlamak için verdiği mücadele mutlu sonla bitti.

Polatlı’nın su altyapı ihtiyacı için ASKİ’nin borçlanma yoluyla 472 milyon TL’lik kredi kullanmasına ilişkin önerge oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklama ile, “Israrlı mücadelemiz sonuç verdi. Yıllardır kangren haline gelmiş olan Polatlı ve Ankara’nın birçok bölgesinde acil yapılması gereken su altyapı yatırımları kredi kararı Meclis’ten oy birliği ile çıktı. Polatlı halkına müjde olsun. İhaleyi Polatlı’da yapacağız” dedi.

Başkan Yavaş, İvedik- Polatlı Ana İsale Hattı ihalesinin tek seferde yapılması için meclis görüşmeleri sırasında ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk’e talimat verdiğini de söyleyerek şöyle konuştu:

“Öncelikle bu rakamın çok daha üzerinde mal olacak bir şekilde ASKİ Genel Müdürüne talimat veriyorum. Benden haber beliyordu, parça parça mı yapalım yoksa tek seferde mi yapalım diye. Polatlı da ihaleyi tek seferde yaparsak 2 ya da 2,5 yılda yapılabileceğini söylediler. Tek seferde ihale yapılması için talimatı vereceğim ve inşallah Polatlı’daki su problemini de bitireceğiz.”

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.