Mansur Yavaş, Ankara Halk Ekmek’e soruşturma başlattı

Mansur Yavaş, Ankara Halk Ekmek’e soruşturma başlattı
27.06.2019
A+
A-

AK Parti kongrelerine, parti teşkilatlarına ücretsiz ekmek göndermişler!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Halk Ekmek AŞ Genel Müdürü Ahmet Sarıduman ve Genel Müdür Yardımcısı Volkan Yüksel hakkında; parti kongrelerine, gençlik kolları toplantılarına ve seçim merkezlerine faturasız ‘Şampiyon Ekmek’ gönderildiği için soruşturma başlattı.

BBC Türkçe’den Fundanur Öztürk’ün haberine göre, konuyla ilgili olarak Sarıduman ve Yüksel hakkında şikayette bulunulacağı ve eski yönetim kurulu üyeleri hakkında da sorumluluk davası açılacağı öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş’ın belediye iştiraki Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş.’ye atadığı yeni yönetim kurulu, Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından onaylanmamıştı. Ardından Halk Ekmek’in yeni yönetimi tarafından Ankara asli ticaret mahkemesinde tescilin reddi kararına karşı iptal davası açılmıştı.

Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu’nca yapılan yazılı açıklamada, “25 yıldır belediye şirketlerinin yönetimi, Ankara Büyükşehir belediye başkanının inisiyatifiyle belirlenmiştir” ifadelerine yer verilmişti.

(Yeni Gaste)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.