Manisa’da 5.1 büyüklüğünde deprem

Manisa’da 5.1 büyüklüğünde deprem
28.01.2020
A+
A-

Manisa Kırkağaç merkezli Bursa’da şehir merkezinde de şiddetli hissedilen bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi 5.1 şiddetindeki depremin merkez üssünü Manisa Kırkağaç olarak açıkladı.

Deprem 11.8 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Bu arada AFAD, depremin büyüklüğünü 4.8 olarak duyurdu.

Deprem Bursa’nın yanı sıra İzmir, Denizli, Uşak, Kütahya, Balıkesir ve Aydın’da da şiddetli hissedildi.

Paniğe neden olan depremle birlikte Manisa’da vatandaşlar, sokaklara çıktı. Depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Artçı sarsıntılar oldu

4.8 büyüklüğündeki depremin ardından yine merkez üssü Kırkağaç olan 2.8, 1,7 ve 3.5 şiddetinde artçı sarsıntılar meydana geldi.

BAKAN SOYLU: HERHANGİ BİR HASAR SÖZ KONUSU DEĞİL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Manisa Kırkağaç’ta meydana gelen 4.8 şiddetindeki depremle ilgili yaptığı açıklamada, “Herhangi bir hasar söz konusu değil” dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde meydana gelen deprem sonrası Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada herhangi bir yaralanma ve hasarın meydana gelmediği belirtildi.

Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan verilere göre Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde 5.1, AFAD verilerine göre 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası Manisa Valiliği açıklama yaptı. Herhangi bir yaralanma ve hasarın meydana gelmediği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“28.01.2020 tarihinde saat 14.26’da merkez üssü Kırkağaç ilçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

22 OCAK’TA 5.4 İLE SALLANMIŞTI

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 22 Ocak tarihinde 5.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Can kaybının yaşanmadığı, 3’ü balkon ve pencere gibi yüksek yerlerden atlayan, biri ise panik atak sonucu, toplam 4 kişiyi hastaneye kaldırılmış, 5 metruk bina da depremde hasar görmüştü. Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde AFAD tarafından 156 çadır kurulmuştu. Bu depremin ardından bölgede birçok artçı sarsıntı yaşandı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.