LGS’de birinci yerleştirme sonuçları açıklandı

LGS’de birinci yerleştirme sonuçları açıklandı
10.08.2020
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçları “meb.gov.tr” internet adresinden açıklandı.

MEB tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre LGS tercih sonuçları bugün saat 09.00’dan sonra erişime açıldı.

Milyonlarca 8. sınıf öğrencisini ilgilendiren LGS tercih sonuçları sorgulama ekranı E OKUL VBS üzerinden tc numarası ile sorgulanıyor.

LGS tercih sonuçları sonrasında istedikleri bölüme yerleşemeyen öğrenciler, 1. nakil için boş kontenjanların açıklanmasını bekleyecek. Bu aşamada da istedikleri okul gelmeyen öğrenciler, 2.nakil sürecini takip edecek. Boş kontenjanlara göre okullar açılana kadar nakiller devam edecek.

e-okul VBS girişi nasıl yapılır?

E-Okul VBS’den yararlanmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden E-Okul uygulamasına giriş yapmanız gerekir. Açılan sekmenin üst kısımda yer alan veli bilgilendirme bölümünde yer alan TC kimlik numarası, yine aynı öğrencinin okul numarası ve son olarak ise kutucuk içinde yer alan harf ve rakamları resimdeki rakamlar yazan alana giriniz. Bu bilgileri girdikten sonra ders programı, not bilgisi, karne notu ve geçmiş yılların diploma notu gibi bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.