KYK yurtlarında internet kullanımına kota sınırlaması

20.02.2020
A+
A-

Seçimlerde öğrencilere sınırsız internet sözü veren AKP, seçimlerin ertesinde KYK yurtlarında kalan öğrencilere 16 GB internet kullanımı kotası getirdi.

31 Mart ile 23 Haziran seçimlerinde gençlere sınırsız internet vaat ederek oy isteyen AKP, seçimlerin sonrasında bir yalanı daha ortaya çıktı. Yandaş medyanın yer vermediği bilgilere göre KYK yurtlarında gençlerin internet kullanımı 16 GB ile sınırlandırıldı.

KYK yurtlarında öğrencilere 16 GB internet kotası uygulaması başlatıldı. Son yıllarda devlet yurtlarında sınırsız olan internet erişimine kısıtlama getirilmesi öğrencilerin tepkilerine neden olurken zaten oldukça yavaş olan internet bağlantısının da sınırlandırılması AKP’nin bir yalanını daha ortaya çıkarmış oldu.

İNTERNET SINIRLANDIRILDI

KYK yurtlarında kalan öğrenciler kablosuz internet erişim hizmetinden faydalanmak istediklerinde karşılarına çıkan bilgiyi görünce neye uğradıklarını şaşırdılar. Aylık 16 GB olarak belirlenen internet erişimi kotasında öğrencilere günlük olarak bu teknoloji çağında yaklaşık 500 MB’lık bir veri hizmeti ortaya çıkıyor.

KYK yurtlarında klan bir öğrenci ise bu duruma isyan ederek zaten olan internetin her zaman düzenli olarak çekmediğini bazen de hiç kullanamadıklarını bile dile getirdi. Görüntülü konuşma yapmalarının da engellendiğinden söz eden öğrenciler 16 GB internetin çok az olduğunu ve bu durum karşısında neye uğradıklarını şaşırdıklarını söyledi. Twitter üzerinden yapılan paylaşımlarda ise öğrenciler ‘İnternet kotası bütün yurtları kapsıyor mu?’ sorusunu yönelttiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.