‘Özel Bursa Kültür’lü miniklerden anlamlı yardım

‘Özel Bursa Kültür’lü miniklerden anlamlı yardım
17.05.2018
A+
A-

Özel Bursa Kültür Okulları 1. sınıf öğrencileri anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak, Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi Konuşma ve Dil Terapi Odası’nın tefrişatını yeniledi.

Özel Bursa Kültür Okulları 1. Sınıf öğrencileri düzenlenen yerli malı haftası kermesinde topladıkları paraları, Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi Konuşma ve Dil Terapi Odası’nın tefrişatını yenilemek için kullandı. Kültürlü öğrenciler, projenin sona ermesiyle birlikte, tefrişatını yeniledikleri odayı ziyarette bulundu. 1. sınıfları temsilen bir grup öğrenci Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, hem yenilemelerinde yardımcı oldukları odayı görme fırsatı yakaladı, hem de doktorlardan dil ve konuşma rahatsızlığı konusunda bilgi aldı.

“ÖĞRETMENLERE BÜYÜK ROL DÜŞÜYOR”

Öğrencilere hastalık konusunda bilgiler veren Dil ve Konuşma Terapisti Dr. Büşra Bakır, farkındalığın önemine dikkat çekti. Bakır, “Bu rahatsızlığın fark edilmesinde öğretmenlere ve ailelere önemli rol düşüyor. Her hastalıkta olduğu gibi, erken teşhis bu rahatsızlığın tedavisinde de büyük öneme sahip” diye konuştu.

BURSADA SAYILI

Dil ve konuşma sıkıntısını sadece çocukların çekmediğinin altına çeken Bakır, sözlerine şöyle devam etti, “Hastanemiz, dil ve konuşma terapisinde Bursa’da hizmet veren 2 devlet hastanesinden biri. Buraya sadece çocuklar değil, yetişkinlerde tedavi olmaya geliyor” dedi.

Kültürlü çocuklara odanın tefrişatını yeniledikleri için teşekkür eden Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi Başhekimi Rüstem Rızaoğlu “Çocuklarımızın böyle önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atması bizleri gururlandırdı. Kültür Okulları’na hastanemize kazandırdıkları bu alandan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca öğretmenlere ve yöneticilere, çocuklara böyle konuların önemini aşıladığı için tebriklerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.