Koronavirüs tablosuyla dalga geçen AKP’li Belediye’ye tepki

Koronavirüs tablosuyla dalga geçen AKP’li Belediye’ye tepki
22.04.2020
A+
A-

AKP’li Fatma Şahin’in yönettiği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi günlük koronavirüs verilerinin paylaşıldığı tabloya benzeterek “Gaziantep’te erkeklerin durum tablosu”nu paylaştı. Sosyal medyada birçok vatandaş belediyenin paylaşımına tepki gösterdi.

Türkiye koronovirüs salgını ile boğuşurken ve bugün 119 yurttaş salgın nedeniyle yaşamını yitirirken Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından skandal bir paylaşım yapıldı.

AKP’li belediyenin “Gaziantep’te erkeklerin durum tablosu” adlı sözde esprili tablosunda, Türkiye’deki koronavirüs nedenli ölüm ve vaka sayılarını yansıtan ve Sağlık Bakanlığı’nca yayınlanan tabloya gönderme yapıldı.

Evden çıkma çağrıları sonrasında birçok erkeğin ev işleriyle meşgul olmasına gönderme yapılan ve cinsiyet ayrımcılığı da barındıran tablonun kritik günlerde belediyenin resmi hesabından paylaşılması şaşkınlığa neden oldu.

Türkiye’de koronavirüs salgını sürecinde birçok belediye salgının etkilerini azaltmaya yönelik alternatif çalıştırmalar geliştirirken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan bu komik olmayan paylaşıma tepki yağdı.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye’deki ölüm ve vaka sayılarının yer aldığı koronavirüs tablosuna benzetilen içerikte, erkeklerin gün içinde evde yaptığı işler raporlanmaya çalışıldı. Tabloya yerleştirilen “La yorum bu gedişnen evin yolunu yitiricig valla arvat ne diyse onu yapıyg. Sizing evde durumlar naava?” mesajına ise anlam verilemedi.

Vatandaşların tepki gösterdiği paylaşım kaldırıldı.

İşte o paylaşım:

Vatandaşlar, belediyenin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşıma, “virüsle dalga geçmek de ne bileyim. Sonra ofansif mizah yapınca insanlar tutuklanıyor” ve “Bu nasıl bir üsluptur, ölenler, hasta olanlar var ve dalga geçiyorsunuz, yazık…” yorumunu yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.