Koronavirüs ile uğraşırken Kanal İstanbul’da ilk ihale yapıldı

26.03.2020
A+
A-

Türkiye’de vatandaşlar koronavirüsle mücadeleye devam ederken AKP’nin inadı olan Kanal İstanbul’un ilk ihalesi gerçekleştirildi.

Sonunda Kanal İstanbul ile ilgili ilk ihale gerçekleştirildi. Türkiye, koronavirüs salgını ile boğuşurken AKP ise halen Kanal İstanbul inadına devam ederek proje alanında yer alan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin taşınması ve yeniden yapımı için ihaleyi gerçekleştirdi.

Dünya son günlerde koronavirüs salgını ile mücadele ederken her fırsatta bundan kaçmaya çalışan ve vatandaşına ‘Herkes kendi OHAL’ini kendi ilan etsin’ diyen AKP, Kanal İstanbul inadından yine vazgeçmedi. Projede yer alan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin taşınıp yeniden yapılması adına 5 firma birden teklif de bulundu.

Kapalı zarf usulü yapılan ilk ihalede Mukarnas Mimarlık 500 bin lira, Hasan Fehmi Şahin 550 bin lira, Safir Jeoteknik 507 bin lira, Altıparmak Mimarlık 408 bin lira teklif de bulundu. İhalede dikkat çeken en önemli nokta ise Başakşehir’deki tarihi Odabaşı ve Arnavutköy’deki Dursunköy köprülerinin taşınması ve yeniden yapımı oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.