Koray Aydın’dan HDP’nin son çıkışına sert tepki: İftira niteliğinde alçak iddia!

Koray Aydın’dan HDP’nin son çıkışına sert tepki: İftira niteliğinde alçak iddia!
05.07.2019
A+
A-

HDP Grup Başkanvekilinin Meclis Kürsüsünde yaptığı son açıklamada “İYİ Parti, HDP ve PKK’yı sevenlerin oylarıyla Meclis’te” ifadelerini kullanmasına İYİ Parti cephesinden en sert tepki Koray Aydın tarafından geldi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın yaptığı açıklamada İYİ Parti’nin 24 Haziran seçimlerine kendi amblemi ve milletvekili adaylarıyla girdiğini, cumhurbaşkanlığında da Meral Akşener’i desteklediğini hatırlattı. Son mahalli seçimlerde ise İYİ Parti’nin ittifak ortağının CHP olduğunu, HDP’nin ise İYİ Parti’ye kaybettirme stratejisini güderek İYİ Parti’ye karşı her yerde aday çıkardığını hatırlattı.

Aydın, ayrıca İYİ Parti’yi HDP ile aynı çizgide gösterme gayretinin AK Parti ve MHP tarafından yapıldığını, seçimden sonra ise bu iddianın HDP tarafından sahiplenilmiş olmasına dikkat çekti.

Aydın açıklamasında, “İYİ Parti 24 Haziran seçimlerine Millet İttifakı çatısı altında kendi adaylarıyla girmiş, kendi gücü ve kudretiyle parlamentoda temsil edilmeye hak kazanmış bir partidir. Bu gerçek apaçık ortada iken HDP Grup Başkanvekilinin partimize yönelik sözleri asılsızdır, mesnetsizdir ve açık bir iftira niteliği taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Koray Aydın’ın açıklaması şu şekilde:

İYİ Parti 24 Haziran seçimlerine Millet İttifakı çatısı altında kendi adaylarıyla girmiş, kendi gücü ve kudretiyle parlamentoda temsil edilmeye hak kazanmış bir partidir. Bu gerçek apaçık ortada iken HDP Grup Başkanvekilinin partimize yönelik sözleri asılsızdır, mesnetsizdir ve açık bir iftira niteliği taşımaktadır. İYİ Parti 31 Mart yerel seçimlerine de Millet İttifakı ile birlikte yine kendi adaylarıyla girmiş. Türkiye genelinde aldığı yüzde 7,45 oy oranıyla AK Parti ve CHP’nin ardından 3. büyük parti olmuştur.

Söz konusu HDP Gup Başkanvekilinin sarfettiği sözlerin gerçeklikle uzaktan yakından bir alakasının olmadığı Türk Milleti tarafından biliniyor olsa da; iktidar ortaklarının ve iktidar beslemesi havuz medyasının bu çirkin açıklamaya sarılmış olmaları dikkat çekicidir. İktidar ve ortağı tarafından sıkça dillendirilen iftira niteliğindeki alçak bir iddianın seçimler bitmesine rağmen bu sefer başka ağızlar aracılığıyla sürdürülüyor olması manidardır.

Bebek katiliyle birlikte kaleme aldıkları bir mektubu sözde bir akademisyen aracılığıyla milletimize duyuranlar, kırmızı bültenle aranan 74 şehidimizin katili bir teröristi devletin televizyonu TRT’ye çıkaranlar, anlaşılan odur ki aynı tezgahı şimdi de HDP sözcüsü üzerinden sürdürme gayreti içindeler.

Teröristbaşı Öcalan’ın mektubundan medet uman ve tabanlarındaki büyük travmayı atlatamayan iktidar ortaklarının, kendi tabanlarından İYİ Parti’ye yönelen teveccühü önlemek için bu kez de HDP Grup Başkanvekilinin iftiralarına sarılmaları, tıpkı mektup örneğinde olduğu gibi hiç bir işe yaramayacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türk Milleti gerçeklerin farkındadır.

İYİ Parti, Türkiye’nin vatanı, devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünden yanadır. O vatanın adı Türk vatanı, o devletin adı Türk devleti, o milletin adı da Türk milletidir. Bebek katilinin mektubuna sarılarak İmralı’daki caniye “manevi lider” pozisyonu biçip seçmen iradesini yönlendirmeye çalışanlar ile terör örgütünün içerisindeki iktidar mücadelesine dertlenip bu mücadelede taraf olanlarla yolumuz kesişmemiştir ve kesişmeyecektir! Biz İYİ Parti olarak daha yolun en başında tavrımızı ortaya koymuş bir siyasi partiyiz.

Partimizin Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, “İYİ Parti’nin, HDP ve benzerleriyle ilgili tavrı ve duruşu gayet nettir. Terör örgütünün sözcülüğünü yapanların gölgesinin bile düştüğü yerde, İYİ Parti’nin işi olmaz” demiştir. 24 Haziran’da Millet İttifakı’nın bir parçası olarak kendi amblemi ve adaylarıyla seçime katılan İYİ Parti’nin, cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayı da Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’dir. İYİ Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinde de, yenilenen İstanbul seçimlerinde de duruşu gayet açık ve nettir.

Dolayısıyla İYİ Parti’nin aldığı her oy, partimizin duruşuna ve İYİ bir Türkiye’ye inanmış vatandaşlarımıza aittir. HDP hiçbir şekilde Millet İttifakı’nın bir parçası olmamıştır. Hele hele HDP’nin İYİ Parti’ye kaybettirmek üzere bir seçim stratejisi güttüğü bizzat kendileri tarafından açıklanmıştır. Hatırlanacağı üzere HDP, Millet İttifakı’nda İYİ Parti’ye bırakılan her seçim çevresinde aday çıkarmıştır.

Aziz Türk milleti, iktidar eliyle yürütülen kara propagandanın ve bu kara propagandaya aracılık, paydaşlık ve borazanlık edenlerin farkındadır. Ne yaparlarsa yapsınlar… Hangi iftiraya, hangi kara propagandaya, hangi engellemeye başvururlarsa başvursunlar…

Sayın Akşener’in vurguladığı gibi: “Milletimiz müsterih olsun artık biz varız, İYİ Parti var. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Her şey daya İYİ olacak.”

İYİ’lik kazandı, kazanmaya da devam edecek!

(Yeni Gaste)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.