Koray Aydın’dan iktidara israf eleştirisi!

Koray Aydın’dan iktidara israf eleştirisi!
01.12.2019
A+
A-

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın Çanakkale’de üye katılım toplantılarına katıldı.

Startını Genel Başkan Meral Akşener’in İstanbul’dan verdiği İYİ Parti’nin yeni üye kayıt kampanyası yurt genelinde devam ediyor. İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın da parti teşkilatları tarafından tertiplenen yeni üye katılım toplantılarına katılmayı sürdürüyor. İYİ Partili Aydın bugün de Çanakkale  Eceabat’taydı.

 İYİ PARTİLİ BELEDİYEYE ZİYARET

Koray Aydın Çanakkale ziyareti kapsamında ilk olarak, partisinin 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Eceabat Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Saim Zileli’yi belediye binasında ziyaret eden Aydın, “Sayın başkanımıza inancımız tam. İYİ Belediyecilik’in güzel örneklerini Eceabat halkına göstereceğine inanıyor, başarılar diliyoruz” dedi.

“İSRAF ABİDESİ”

Belediye ziyaretinin ardından parti teşkilatınca tertiplenen “Yeni Üye Kayıt Toplantısı” törenine katılan Aydın, burada yaptığı konuşmada Erdoğan’ı “israf” üzerinden eleştirdi. Cumhurbaşkanlığı’nın artan harcamalarına dikkat çeken Aydın, “İsraf aldı başını gidiyor. Külliye dedikleri Saray’ın dünyada eşi benzeri yok. Harcanan parayı saklıyorlar, konu hakkında verilen soru önergeleri cevapsız bırakılıyor. Bu saray dünya tarihinin gördüğü bir israf abidesi” dedi.

“324 BİN LİRALIK İPEK HALI”

Cumhurbaşkanlığı’nı israf üzerinden eleştirmeye devam eden Aydın, Saray’da Erdoğan tarafından gazetecilere gösterilen el dokuması halıyı hatırlatarak, “Saray’a yeni halı yaptırılmış, Erdoğan da bu halıyı gazetecilere tanıtıyor. Diyor ki ‘108 metrekare, Hereke halısı, yerli ve milli’… Araştırdık, halının metrekaresi üç bin liraya yapılıyor. Yani bir halıya 324 bin lira vermişler. Bir de halıyı o kadar rahat anlatıyor ki… Sanki kendi parasıyla yaptırdı. Milletin sırtına basmaktan zevk alır oldular. Ama bu israf düzenine biz son vereceğiz. İsrafı adet haline getiren bu siyasal iktidara dur demek, bu ülkeyi seven insanlar olarak vazifemiz” dedi.

“HER EVDE BİR IZDIRAP VAR”

Konuşmasında ekonomi üzerinden de eleştirilerde bulunan Koray Aydın artan işsizlik oranına değindi ve “İşsizlik rekor kırıyor. Hele genç işsizlik yüzde 27.4 ile cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. Önceden her dört gençten biri işsiz diyorduk, durum o kadar kötüye gidiyor ki artık her üç gençten biri işsiz. Her evden bir ızdırap yükseliyor.” dedi.

“İYİ PARTİ SANAL GÜNDEMLE UĞRAŞMAZ”

Türkiye’nin günlerce ‘Saray’a giden CHP’li’ iddiasını tartıştığını ancak İYİ Parti’nin bu sanal gündeme dahil olmadığını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in grup toplantısındaki  “Mesela ben; saraya kim gitti de ‘santral bacalarına filtre takılmasını erteleyelim’ diye Sayın Erdoğan’ı ikna etti, onu merak ediyorum. Mesela ben; seçim döneminde ‘bu sorunu çözeceğiz’ denildiği halde, saraya kim gitti de Sayın Erdoğan’ı ikna edip, EYT’lileri yüz üstü bıraktı, onu merak ediyorum. Mesela ben; seçimden önce ‘3600 ek göstergeyi vereceğiz’ dediği halde, saraya kim gitti de, Sayın Erdoğan’ı ikna edip, memurlarımızı yüzüstü bıraktı, onu merak ediyorum.  Mesela ben; saraya kim gitti de, Sayın Erdoğan’ı, elektriğe-doğalgaza yüzde 70’i bulan zamlar yapmaya ikna edip, vatandaşın sırtına yeni yükler bindirdi, onu merak ediyorum” şeklindeki sözlerini okuyarak vurgulayan Aydın, “Sayın Genel Başkanımız bu sözleriyle İYİ Parti’nin gündeminin vatandaşın gerçek sorunları olduğunu vurgulamış ve Erdoğan’a da ‘Boş işlerle uğraşma, vatandaş açlık sınırında yaşıyor, oraya bak’ demiştir” dedi.

“NİFAK VE FİTNEYE GEÇİT YOK”

Konuşmasının sonunda parti teşkilatlarına seslenen Aydın, “Kenetleneceğiz. Aramıza fitne ve nifak tohumu ekilmesine izin vermeyeceğiz. Çok çalışacağız ve Türk Milleti’ni, dünya milletler ailesinde layık olduğu yere taşıyacağız” dedi.

(YeniGaste)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.