Koray Aydın: İktidar sallantıda, sırtüstü yıkılacak durumda!

Koray Aydın: İktidar sallantıda, sırtüstü yıkılacak durumda!
22.09.2019
A+
A-

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, ülkeyi yönetenlerin eski havalarında olmadıklarını ifade ederek “ben onları ringde abondone olmuş boksöre benzetiyorum. Böyle sallanıyorlar, bir sağa bir sola. Her an sırtüstü ya da yüzüstü yıkılacak durumda olduklarını milletimiz görüyor” dedi.

KORAY AYDIN: İKTİDAR SALLANTIDA, SIRTÜSTÜ YIKILACAK DURUMDA

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, ülkeyi yönetenlerin eski havalarında olmadıklarını ifade ederek “ben onları ringde abondone olmuş boksöre benzetiyorum. Böyle sallanıyorlar, bir sağa bir sola. Her an sırtüstü ya da yüzüstü yıkılacak durumda olduklarını milletimiz görüyor” dedi.

İYİ Parti olarak sorumluluklarının devam ettiğini kaydeden Aydın, “Değerli arkadaşlar, Türkiye’nin geleceğini değiştiren insanlar olarak, bu sağlam iradeyi göstermiş insanlar olarak sorumluluklarımız devam ediyor. Çünkü o ringin ortasında sallanan, bugün, yarın sırtüstü ya da yüzüstü düşecek olan iktidarın boşaltacağı yeri doldurabilmek için hepimizin atması gereken adımlar var. Her şeyden önce araya fitne ve fesat sokanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Bunun kararlılığını bundan sonra daha ciddi bir şekilde göstereceğiz” şeklinde konuştu.

İYİ PARTİ MİLYONLARIN UMUDU OLDU

Yenigaste.com’un haberine göre İYİ Parti Keçiören İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Mahalle Başkanları Toplantısı’nda konuşan Koray Aydın, şöyle konuştu:

“Bütün bu yaşanan seçimlerde ortaya çıkan gerçeklik şudur; ‘AK Parti yenilmez, ne yaparsanız yapın sonuç değişmez, allem eder kallem eder gene bu işi halleder, hiç umut yok’ diyenlere karşı bu işin inançla aklın bütünleşmesi halinde, bu işin sahaya indirilmesi halinde bunun olabileceğini bütün Türkiye’ye gösterdik. Bunu da herkes görüyor, kabul ediyor.” Konuşmasında İYİ Parti’nin ortaya çıkış sürecini ve kısa zamanda katıldığı seçim sürecini de değerlendiren Koray Aydın şunları söyledi: “Türkiye’nin kaderini değiştiren, bir sağlam irade ortaya koyarak Türkiye’nin bu şartlarda devam etmesinin mümkün olmadığını gören insanlar olarak, biliniz ve inanınız ki hep birlikte de bir tarih yazdık. Düşünebiliyor musunuz geride kalan 17 yıllık bir iktidar süreci içerisinde yaşanmış olan bütün seçimler hemen hemen aynı siyasi partilerle yapıldı. Bu son yapılan genel seçim ve mahalli seçimde araya yeni kurulmuş parti hüviyetiyle İYİ Parti katıldı. İYİ Parti sadece seçim sonuçları üzerinde etkili olan değil, aynı zamanda gelecek kurgusu yapan, geleceği planlayan, onun oluşması için her türlü adımın atılmasında öncelik taşıyabilen bir siyasi karakter oldu. Türkiye içinde bulunduğu şartlarda tek bir adamın iradesine teslim olmuş, herkes bunu kabullenmiş, yaratılan korku iklimi içerisine yerleşmiş olan milyonlar, dertlerini anlatacak bir kapı bile bulamamanın ezikliği içerisinde mevcut durumu olduğu şekilde kabul etmişti. Bu aslına bir teslim olmaydı, kabullenmeydi. İYİ Parti ‘bu böyle gitmez, Türkiye Cumhuriyeti gibi binlerce yıllık bir tarihi süreçten gelen bu büyük milletin evlatları, bir ülkenin iradesini geleceğini, bir kişinin iradesine teslim edemez’ diyerek ortaya çıkan yapı olmuştur.”

ÜYE KAYIT KAMPANYASI SÜRÜYOR

İYİ Parti’nin bütün Türkiye’de üyelik kampanyası başlattığını belirte, Genel Başkan Meral Akşener’in İstanbul’dan başlattığı kampanyaya ilginin yoğun olduğunu söyledi.

Ankara’da yapılan kampanyanın başarıyla sürdüğünü ifade ederek, kampanyanın ilçeler arasında bir yarışa sahne olduğunu kaydeden İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın şöyle konuştu:

“Önceliklerimizi söyledik, birinci önceliğimiz Partinin üye kayıt kampanyasını ciddiye almak, bunu içselleştirerek, adeta bunu yaşayarak hayata geçirecek yeni bir sağlam iradeyi ortaya koymaktır. Onun için bütün iyi arkadaşlarımız, mahalle başkanı arkadaşlarımız, herkes otururken, biz kapı kapı gezeceğiz, üye kaydı yapacağız. Bunu Ankara’da başlattınız. İşyerlerine giren, mahalle kahvelerine giren arkadaşlarımızı gördükçe hakikaten bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bunu daha da yaygınlaştıracağız. Hep söylüyorum, gece yatarken bile üye yapmayı düşüneceksiniz. Arabanızda üye kayıt fişi olacak, işyeriniz varsa orada üye kayıt fişi olacak, elinizde çanta varsa onun içinde üye kayıt fişi olacak onunla yatılacak, onunla kalkılacak. Çünkü üye yapmak en ciddi parti işidir. Üye yapmak demek partiye oy verme istidadı olan insanların kayıt altına alınması demektir. Yapılan üyelerle kurulacak bağı genişleterek, onlara iletişimimiz artırıp, elimizdeki üye tabanını partileştirdiğimiz sürece, o insanları oy veren insan statüsünden aynı zamanda oy isteyen insan statüsüne geçirmek gibi bir temel görevimiz var. Bir partinin gücü sadece oy veren insanlarla ölçülmez. Esas sonucu belirleyen ana unsur, o parti için oy isteyen insan sayısının arttırılmasıdır. Üye kayıt seferberliğini dün itibariyle Genel Başkanımız İstanbul’da başlattı. Bunu artık biz Ankara’da il teşkilatı olarak, ilçe teşkilatlarımız olarak bir ibadet vecdi içerisinde yerine getireceğiz ve bu işi hep birlikte başaracağız değerli arkadaşlar. Ben buna yürekten inanıyorum. Buna paralel olarak, Ankara’da büyük oranda yüzde 95 oranda mahalle teşkilat başkanları işi tamamlanmış vaziyette. Ama bunun altında yönetmeliğimizde yayınladığımız o mahallenin nüfus kriterlerini baz alan, yönetici sayısının alt ve üst limitleri dahilinde yönetimlerinin tamamlanmasını sağlayacağız.”

İKTİDAR HEDEFİMİZ İÇİN DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Üye kayıt kampanyası ve Olağan Büyük Kurultay süreciyle ilgili de uyarı ve tavsiyelerde bulunan İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın şöyle devam etti:

“Bu sürecin sağlıklı işleyebilmesi için önümüzdeki yılın Şubat ayından başlayacak kongrelerle beraber, Ankara’da ilçe ve il kongrelerimizi tamamlayıp, inşallah sizlerden beklentimiz en çok üye yapan il olmanızdır. Bunu sizden bekliyoruz. Bu beklentimizi karşılayacak enerji, güç ve isteğin Ankara teşkilatlarında olduğunu düşünüyorum. Şu an itibariyle 17 binin üzerine çıktık. İl başkanımız hedef koydu bunu en yakın zamanda 30 bine tamamlayacağız. Geçen seçimde 430 bin oy aldık, bunun yüzde 10’u 43 bin eder, sonraki hedef de 43 bindir ve bunu büyüte büyüte götüreceğiz. Böylece büyük bir aile olacağız. Birbirini anlayan, birbirini dinleyen, birbiriyle iletişim kanalları açık, böylece kardeşlik hukuku içerisinde birbirine kenetlenebildiği o yapıyı göreceksiniz, Cenabı Allah da yardım edecek hep birlikte inşa edeceğiz. Bu yapının inşa edilmesi demek, Türkiye’nin geleceğine el koyma iradesinin daha sağlam bir zemine oturması demektir. Çünkü bir düzenin yıkılması, yerine yeni bir yapının inşa edilmesi böyle durduk yere konuşmayla, bürolarda arkadaş grupları içinde yapılacak sohbetlerle yapılacak bir şey değildir. Partisine hizmet etmeyi, kendi menfaatinin üstünde tutarak, bu işi ülkem için yapıyorum diyen insanlara ihtiyaç var. Bunu da sağlayacak geniş insan kaynaklarına sahip bir siyasi partiyiz. İYİ Parti ailesi ne yaptığını bilen ve şuurlu bir hedefi olan bir siyasal harekettir. Kolay mı öyle herkesin partilerini bırakarak, yeni bir parti içerisinde bir araya gelmesi. İktidar hedefimize varabilmek için daha yapacak çok işimiz olduğunun farkındayız.”

BİRLİK VE BERABERLİK BAŞARININ TEMELİDİR

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Koray Aydın, İYİ Parti’yi içeriden ve dışarıdan karıştırma faaliyetlerine karşı da uyarılarda bulundu.

Koray Aydın konuşmasına şöyle devam etti:

“Birlik ve beraberlik, birbiriyle kaynaşma, birbirini anlama, tenkit etme ve dedikoduyu bir metot haline getirerek yapıyı içten çürütme faaliyetlerine karşı hep birlikte el ele olarak bu oyunları bozacak insanlar olarak, hep birlikte iktidar hedefine varabilmek için hem siyasi birikime, hem de siyasal alt yapıya sahip insanlarız. Birlik ve beraberliğimiz, bu işin temeli olacak değerli arkadaşlarım. Çünkü hedefe kilitlenme kazanma iradesine karşı, bu parti ömründe ilk defa daha iyi hazırlanabileceği bir süreyi yakaladı. Partiyi kurduk, Şubat, Mart kongre, bir büyük kurultay yaptık Ankara’da Tayyip Erdoğan ve küçük ortağının uykuları kaçtı, bir buçuk ay sonraya seçim kararı verdiler. Yönetimde olanların birbirini daha tanımadığı, tanıyamadığı bir yapıyla seçime gitmek zorunda kaldık değerli arkadaşlar. Onun genel ve yerel seçimlerde kazanılan hedeflerden sonra o büyük hedefe varmak, Türkiye’nin idaresini ele alabilecek bir siyasal güç haline gelebilmek için birlikte çalışma irademize dört elle sarılacağız. Bu inancı taşıyoruz. Onun için hep söylüyorum; hiçbir şeyi lafta bırakmayacağız. Önümüzdeki haftadan itibaren, partide başkan yardımcılıkları da ilan edilecek, ondan sonra sahaya ineceğiz. İç içe olacağız, beraber olacağız ve birlikte başaracağız.”

SEÇİM NASIL KAZANILIR MUHTARDAN ÖĞRENİLİR

Konuşmasında toplantıya katılan muhtarlara teşekkür eden Koray Aydın, şunları söyledi: “Bu arada salonumuzda 17 tane de muhtar var. Muhtar arkadaşlarımız tabii işin en kritik noktasını temsil ediyorlar. Ben hep söylerim; eğer siyaset yapacaksanız, bir muhtar arkadaşınız olsun, seçim nasıl kazanılır ondan bir sorun derim. Ev ev gezmek de demek, kapı kapı dolaşmak ne demek, bire bir insan markajı ne demektir muhtarlardan öğrenirsiniz. Çünkü seçimin o en alt noktası gibi gözüken yer, siyasete ve siyasetçiye çok şey öğretecek müthiş bir alandır. Onlara da gayretlerinden ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum.”

ÜYE KAYDI EN ÖNEMLİ SİYASAL FAALİYETTİR

Sözlerinin sonunda salonda bulunan herkesi, üye kampanyası için harekete geçmeye davet eden İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın “üye yapmak için gittiniz, anlattınız, dil döktünüz üye olmadı. Hiç önemli değil arkadaşlar çünkü üye yapmak için göstereceğiniz gayret en büyük siyasal faaliyettir. Onun beklentilerini dinleyip vereceğiniz cevaplarla aslında en önemli siyasal faaliyeti yapmış olacaksınız. Sahaya ineceğiz ve bunu hep birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Keçiören İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen İYİ Parti Keçiören Mahalle Başkanları Toplantısı’na İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Teşkilat Başkan Yardımcıları ve Genel İdare Kurulu Üyeleri Mehmet Arslan ve Dr. Mesut Özarslan, Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, İlçe Başkanları, Keçiören Kurucu İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Av. Güçlü Şenel, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Başkanları, muhtarlar, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Keçiören Mahalle Başkanlarına sertifikaları Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Arslan, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Dr. Mesut Özarslan, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk tarafından takdim edildi.

Toplantıya aralarında Keçiören Muhtarlar Derneği Başkanı da dahil olmak üzere çok sayıda Mahalle Muhtarı da katıldı.

(Yeni Gaste)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.