Koray Aydın: AK Parti’ye yenilgiyi tattıran İYİ Parti’dir

Koray Aydın: AK Parti’ye yenilgiyi tattıran İYİ Parti’dir
01.12.2019
A+
A-

Meral Akşener tarafından başlatılan yeni üye kayıt kampanyası İYİ Parti teşkilatlarının çalışmalarıyla yurt genelinde devam ediyor. İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın da bugün partisinin Balıkesir İl Başkanlığı tarafından tertiplenen yeni üye kayıt kampanyasına katılarak, partilerine yeni katılan isimlere rozet taktı.

YOĞUN KATILIM, COŞKULU PROGRAM

Balıkesir’de bir toplantı salonunda gerçekleşen programa partililerin ve vatandaşların ilgisi büyüktü. Programda halk oyunları tarafından sergilenen Balıkesir’e has halk oyunu salondakilerden büyük beğeni alırken; Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna tarafından Koray Aydın’a Türk Bayrağı takdim edildi. İki ismin de Türk Bayrağını öpüp alınlarına koymaları salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.

“BU BAŞARININ ALTINDA SİZİN İMZANIZ VAR”

İYİ Parti’nin tüm engellemelere rağmen “baskın seçime” girmeyi başardığını kaydeden Aydın, “Beş milyon oy aldık ve 43 milletvekili ile TBMM’de temsil ediliyoruz. Bu kadar kısa sürede kimse böyle bir başarı gösteremez. Bu başarının altında sizlerin; iyiler ve cesurların imzası var” dedi. Aydın ayrıca İYİ Parti TBMM grubunun mecliste etkin bir muhalefet sergilediğini ve iktidarın yanlışlarını durdurabilmek için var gücüyle çalıştığını belirtti.

“AK PARTİ’YE YENİLGİYİ İYİ PARTİ TATTIRDI”

AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren girdiği her seçimden başarıyla çıktığını ancak İYİ Parti’nin kuruluşu ile bu seyrin değiştiğini belirten Koray Aydın, “Genel başkanımız Meral Akşener’in liderliğinde mahalli idareler seçimlerinde öyle bir oyun kurduk ki, başarı endeksli bu oyun kurma kabiliyetimiz ile AK Parti’ye ilk defa yenilgiyi tattırdık. Artık AK Parti bir topal ördektir. Türkiye’deki siyaset denklemini değiştiren İYİ Parti olmuştur. Çünkü son yerel ve genel seçime İYİ Parti dışında giren bir yeni parti yoktur. İYİ Parti’nin siyasette yer almasıyla tüm dengeler alt üst olmuştur” dedi.

“300 ODALI SARAY’I NE YAPACAKSIN”

Marmaris Otluk Koyu’nda cumhurbaşkanlığı için yapılan 300 odalı “yazlık saray” için de açıklamalarda bulunan Aydın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın israf içerisinde bulunduğunu belirterek, “Otluk Koyu’nda cumhurbaşkanlığı için makul bir konut vardı. Özal orada gider kısa tatil yapar, gelirdi. Ama Erdoğan’a yetmiyor. Tüm koyu kapattı. 300 odalı yeni bir saray yaptırıyor. 300 odalı sarayda ne yapacaksın? Bu nasıl bir israf düzenidir!” dedi. Aydın konuşmasında “Doymayan nefisten sana sığınırım” Hadis-i Şerifini hatırlatarak Erdoğan’ın yaptığı bu israf uygulamalarının “nefsinin doymadığının” göstergesi olduğunu söyledi.

“İSRAFI BIRAK, EYT’LİLERE KULAK VER”

Konuşmasında EYT’lilerin sorunlarına da değinen Aydın israftan vazgeçilerek bütçede oluşturulacak bir kaynak ile sorunun çözülebileceğini bildirdi: “EYT’liler hak mücadelesi veren, adalet arayan insanlar. Onlara ahkam keseceğine, israfı bırakıp bütçede kaynak yaratmaya odaklanırsan bu sorun çözülür.”

“ÜYE YAPMA EN CİDDİ PARTİ FAALİYETİDİR”

Partisi tarafından sürdürülen ve her hafta sonu çeşitli illerdeki yeni üye kayıt kampanyalarına katılan Aydın, çalışmanın öneminde dikkat çekerek, “Üye yapma en ciddi parti faaliyetidir. Birini üye yapmak için gösterdiğiniz gayret, döktüğünüz dil, bulunduğunuz çevrede İYİ Parti’nin konuşulmasını sağlar. İYİ Parti’nin iktidara kilitlenmiş, istekli hali topluma nüfus eder. İyi gidiyoruz, iki ayda üye sayımız 213 bini buldu. 1-2 ayda bu rakama ulaşabilecek bir parti yok. Ancak bu çalışma birkaç aylık, bir iki yıllık bir çalışma da değil. Bu çalışma bu parti var olduğu sürece devam edecek” dedi.

“KILCAL DAMARLARA GİRMEK İÇİN MAHALLE TEŞKİLATLANMASI ŞART”

Konuşmasının son bölümünde yeni bir teşkilatlanma modeline gittiklerinden ve Türkiye’yi bölgelere ayırarak her bölgeden sorumlu bir yardımcısının bulunduğunu belirten Aydın, teşkilatlanma çalışmalarında mahallelerde de birimler oluşturmaya başladıklarını belirterek, “Siyasetin kılcal damarları mahallelerdir. Oralara girmemiz lazım. Bunun için de mahallelerimiz de teşkilatlanıyoruz. Aşkla, şevkle çalışarak partimizi iktidara getireceğiz” dedi.

(Yeni Gaste)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.