Koray Aydın: AK Parti’nin tek yumrukluk işi kaldı

Koray Aydın: AK Parti’nin tek yumrukluk işi kaldı
08.12.2019
A+
A-

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, partisinin Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen üye katılım töreninde konuştu.

Aydın burada yaptığı konuşmada, “AK Parti ayakta zor duran bir parti. Bir ayağı yok, topal ördek durumundalar. Ringde sallanan boksör durumundalar. Tek yumrukluk halleri kaldılar, tek yumrukla nakavt olacaklar. Onları da bu duruma getiren sizler, İYİ Parti mensuplarısınız. İYİ Parti olarak Türk siyasetindeki dengeleri değiştirdik.” dedi.

Mersin il girişinde İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı mensupları tarafından karşılanan Koray Aydın’a çiçek takdim edildi.

Mersin İl Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıda İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Tutar ile birlikte il ilçe yöneticileri, Mersin Milletvekili Behiç Çelik, GİK üyeleri Burhanettin Kocamaz ve Mehmet Arslan’ın yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaş da hazır bulundu.

“BİR ARAYA GELMEMİZ TESADÜF DEĞİL”

Toplantıda yaptığı konuşmada İYİ Parti’nin oluşum sürecindeki duyguya dikkat çeken Aydın, “Tesadüfen bir araya gelmedik. Bizi buluşturan ortak noktamız; bu ülkeye aşkla olan bağlılığımız. Bu ülkenin geleceğine uzanan elleri kıracak inançlı ve kararlı insanların oluşturduğu partidir İYİ Parti.” dedi.

“AK PARTİ’NİN TEK YUMRUKLUK HALİ KALDI”

AK Parti’nin yerel seçimlerde ağır darbe aldığını ve zor günler geçirdiğini belirten Aydın, “AK Parti ayakta zor duran bir parti. Bir ayağı yok, topal ördek durumundalar. Ringde sallanan boksör durumundalar. Tek yumrukluk halleri kaldılar, tek yumrukla nakavt olacaklar. Onları da bu duruma getiren sizler, İYİ Parti mensuplarısınız. İYİ Parti olarak Türk siyasetindeki dengeleri değiştirdik.” dedi.

“AK PARTİ İLK SEÇİMDE GİDİYOR”

AK Parti’nin toplumun üzerinde korku stratejisi güderek seçimleri kazandığını ancak durumun Akşener’in dik duruşuyla değiştiğini söyleyen Aydın, “İlk seçimde gidiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar AK Parti dönemi kapanmıştır. Korku ile ayakta durma stratejileri çöktü. Bugüne kadar topluma saldıkları korku ile iktidarlarını sürdürdüler. Ama korku eşiği aşıldı. Peki nasıl oldu bu? Erdoğan miting meydanında genel başkanımızı tehdit etti, ‘seni hapse atacağız’ dedi. Ama bu tehditlere karşı bir kadın lider, bavulunu alıp çıktı meydana ve dedi ki ‘elinden geleni ardına koyma’ dedi. İşte korku eşiği genel başkanımız Meral Akşener’in bu dik duruşu ile aşıldı.” açıklamasında bulundu.

“MİLYONLARIN UMUDUYUZ”

AK Parti’den kopan kitlelerin, arayıç içerisindeki vatandaşların partilerine teveccüh gösterdiğini belirten Aydın, “İYİ Parti Türk siyasetinin parlayan güneşidir. Vatandaşımız yüzünü bize dönmüş durumda. Milyonların umudu olduk.” dedi.

“AĞIR EKONOMİK KRİZ VAR”

Ekonomi üzerinden iktidara yüklenen Aydın, “Türkiye tarihinin en büyük krizini yaşıyor. İşsizlik yüzde 14, genç işsizlik yüzde 27. Önceden dört kişiden biri işsiz derdik, şimdiki tabloya baktığımızda her üç kişiden biri işsiz. Enflasyon rakamları gerçeği yansıtmıyor. Yalanla dolanla gerçeği saklamaya çalışıyorlar ama nafile. Milletimiz gerçekleri görüyor; sandık kurulduğunda tokadı atmaya hazır milyonlar var” ifadelerini kullandı.

“BİR YANDA İSRAF VAR DİĞER YANDA MİLLETİN AHI”

Cumhurbaşkanlığı harcamalarındaki artışa vurgu yapan Aydın, “İnsanlara tepeden bakan, vatandaşı maraba olarak gören, israfı benimsemiş bir iktidar var karşımızda. Adına ‘külliye’ dedikleri bir saray yaptırdılar para yetişmiyor. Cumhurbaşkanlığı bütçesinin 1.6 milyar tl’den 3.2 milyara çıkardılar. Yani artış yüzde yüz. Bu israfın karşısında ise hakkını alamayan milyonların ahı var.” dedi.

“FİTNEYE GEÇİT YOK, ÇALIŞACAĞIZ

Parti teşkilatlarına ikazlarda bulunan Aydın, “Bu milletin mukadderatına el koyma kararlılığımız devam edecek. Hiçbir seçime hazırlanarak giremedik ama şimdi zamanımız var. Köy/mahalle teşkilatlarımız ile var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bürolarda oturup, fitne üretme, sosyal medyada önüne gelene yalan yanlış laflarla yüklenme dönemi kapandı. Sahada olacağız, üye kayıt kampanyamıza kendimizi adayacağız ve Allah’ın izniyle partimizi iktidara taşıyacağız.” dedi.

“İKTİDAR YORGUN, İNANÇLARINI KAYBETMİŞLER”

AK Parti’nin güç kaybederken, İYİ Parti teşkilatlarının güçlendiğini hatırlatan Aydın, “Türkiye’de İYİ Parti’nin bileğini bükecek bir parti yok. İktidar yorgun, mahalle teşkilatları bitmiş, inançlarını kaybetmişler. Türkiye’de ise arayış içerisinde olan yüzde 20’lik bir kitle var. Bu arayış içerisindeki kitlenin birinci alternatifi ise biziz ve iktidara en büyük tokadı da bu kitle vuracak” dedi.

(Yeni Gaste)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.