KOBİ’lere dijital dönüşüm desteği

18.08.2018
A+
A-

KOBİ’lerin dijital dönüşüm ile tanışması ve ülke ekonomisineyaptıkları katkıyı artırarak sürdürmeleri için Sistem Global Danışmanlık önemli bir adım daha attı. Proente ile işbirliği yapan Sistem Global Danışmanlık Prowmesisimli yerli yazılım ve donanım ürünü ile KOBİ’lerin tüm endüstriyel süreçlerinin dijitalleşmesini sağlayacak.

Üretim sektöründe birçok firma yerel rekabetten küresel rekabete uzanan yolculuğa açılmak için dijital dönüşümü gündemine aldı. Sistem Global, kuruluşundan bu yana desteklediği ve danışmanlığını yaptığı Proente ile KOBİ’lerin dijitalleşmesinin önünü açıyor. Prowmes isimli yerli ve milli yazılım ve donanım ürünü ile KOBİ’lerdijitalleşme yolunda atacağı adımları eksiksiz şekilde yerine getirebilecek. Bu ürün ile makinaların takip edilmesi ve uzaktan yönetilmesi, operatörlerin veriminin ölçülmesi, kalite kontrol süreçlerinin verimliliğini artırma, üretim planlarının canlı takip edilmesi gibi birçok çıktı elde edilecek.

KOBİ’lerin dijitalleşme serüveninde Sistem Global Danışmanlık ve Proente olarak büyük heyecan duyacak bir adım attıklarını ifade eden Sistem Global Danışmanlık Ar-Ge Grup Başkanı Erhan Küçüksüleymanoğlu, “Teknoloji ile gelen değişimi bütün KOBİ’lerin iliklerine kadar anlaması gerekiyor. Sadece İstanbul değil, Anadolu’daki işletmelerin de dijital dönüşüm çağrısına kulak vereceklerine inanıyoruz. Bunun için Sistem Global Danışmanlık’ın 200kişiye yakın nitelikli çalışan ordusu ve Proente’nin geliştirdiği Prowmes ile yerli ve milli yazılımı sunmaktan büyük gurur duyuyoruz” diye konuştu.

KOBİ’lerin global rekabetteki güçlerini Prowmes ile artıracakları için oldukça mutlu olduğunu da sözlerine ekleyen Erhan Küçüksüleymanoğlu şöyle dedi: “Yüzde 100 yerli bir ürün ile sonuç odaklı bir çözüm sunuyoruz. Üstelik bu hizmeti uluslararası rakiplere göre çok daha uygun maliyetlerde, çok daha bizden bir dil ve değerler üreterek KOBİ’lere sunuyoruz. Sistem Global Danışmanlık, hem sorunu, hem de çözümü gerçek ve net algılayarak ortaya bir çözüm önerisi koydu. KOBİ’lerin sorunlarını biliyoruz. Çünkü biz de büyüyen ve uluslararası rekabet eden bir KOBİ’yiz.”

Ülkemizdeki KOBİ’lerin daha fazlasını başarabilecek güçlerini olduğuna inandıklarını ifade eden Erhan Küçüksüleymanoğlu, “Bu kapsamda doğru bir iş ortağı ile yola çıktığımızı düşünüyoruz. KOBİ’lerin ayağına kadar götüreceğimiz uçtan uca otomasyon ile üretim yapan işletmelerin temel eksikliklerini gidereceğiz” diye konuştu.

Proente’nin kurucu ortaklarından Erçin Temel de, Proente’nin kuruluş amacının ana sanayinin dijitalleşme maratonuna KOBİ’leri de dahil edebilmek olduğunu söyleyerek, Sistem Global Danışmanlık ile süreci hızlandıracaklarını vurguladı. Erçin Temel, “Tamamen yerli bir çözüm olan Prowmes ile üretimdeki makine veya operatör odaklı birçok sorunu rahatlıkla analiz ederek, verimsizliklerin önüne geçilmesi için önemli göstergeler sağlıyoruz. Bu sayede, sürdürülmesi imkansızlaşan süreçleri dijitalleştiren çözümümüzle, KOBİ’lerin rekabette daha rahat hareket edebilmesini ve üretimlerini yönetebilmesini başarıyoruz” şeklinde konuştu.

Proente bir diğer kurucu ortağı ve Keiretsu Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olan Gamze Sart ise bu birliktelik ile sunulacak olan Prowmes ürünü hakkında, “Türkiye’de dijital dönüşümü hızlandıracak bu ürün yüzde 100 milli olmasının getirdiği tüm avantajların yanı sıra farklı anlam taşıdığını belirtmek isterim. Bu noktada değerlendirilmesi gereken konu, dijital devrim için Türkiye’den önemli bir adım atılabilecek, teknolojik bir sistemin öne çıktığıdır” diye konuştu.

Prowmes’in İşletmelere Reel Faydası:

  • Prowmes inovatif bir üretim takip ve yönetim sistemi.
  • Üretimdeki kayıpları engeller.
  • Makinalardan daha fazla verim almanızı sağlar.
  • Tak Çalıştır özelliği sayesinde, üretimi durdurmadan, minimum maliyetle çok hızlı devreye alma sağlar.
  • İlk ay içinde yüzde 2 verimlilik artışı.
  • İlk 6 ay içinde yüzde 7 verimlilik artışı.
  • İlk 12 ay içinde yüzde 10 verimlilik artışı.
  • İlk 12 ay sonunda cirodan kâra etki eden yüzde 3’lük iyileşme.
  • Proses Verilerinin takibi ile operatör ve yöneticilerin gözden kaçırdığı bir çok canlı bilgi analiz sürecine dahil edilmesini sağlar.
  • Makine öğrenmesi ile başta önleyici bakım olmak üzere bir çok tahmini uyarılar ve çözümler sunar.
  • Makinelerin PLC gibi kontrol üniteleri ile haberleşebildiği için uzaktan makineyi yönetmeye ve senaryo çalıştırmaya elverişlidir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.