Kirchner’den İmamoğlu yorumu: Umarım Demirtaş ile aynı kaderi paylaşmaz!

Kirchner’den İmamoğlu yorumu: Umarım Demirtaş ile aynı kaderi paylaşmaz!
08.05.2019
A+
A-

Türkiye uzmanı Magdalena Kirchner, Erdoğan’ın İstanbul’da ikinci bir yenilgi yaşamamak için her şeyi yapmaya hazır olduğu görüşünü belirterek “Umarım İmamoğlu Demirtaş ile aynı kaderi paylaşmaz” ifadesini kullandı.

Kirchner, Türkiye’deki mevcut siyasi gelişmelerin Türkiye’deki tek parti dönemini anımsattığını söyledi.

“Artık kılıçlar çekildi, kırmızı çizgi aşıldı” diyen Kirchner, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’da ikinci bir yenilgi yaşamamak için her şeyi yapmaya hazır olduğu kanaatindeyim” görüşünü kaydetti.

Türkiye’yi en yakından tanıyan Alman uzmanlardan Kirchner, “Bu süre zarfında seçmen AKP’ye oy vermeye ikna edilemeyeceğine, ama kaybetmek de bir opsiyon olarak kabul edilmediğine göre manipülasyon dışında pek de bir seçenek kalmıyor” diye konuştu.

“Erdoğan’ın yenilgiyi kabul etmediğini biliyoruz, umarım İmamoğlu, Demirtaş ile benzer bir kaderi paylaşmaz” diyen Kirchner, Türkiye’deki mevcut siyasi gelişmelerin Türkiye’deki tek parti dönemini anımsattığını söyledi. Kirchner, “Şu andaki sistem 1950 öncesini andırıyor ve sadece çoğulculuk görüntüsü vermek için muhalefet partilerinin de var olmasına izin verilen, seçimler yoluyla iktidar değişimine izin verilmeyen, tek parti dönemine benziyor” dedi.

(tele1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.