Kılıçdaroğlu’ndan vekillere kamu misafirhanesi talimatı: Kullanmayın!

Kılıçdaroğlu’ndan vekillere kamu misafirhanesi talimatı: Kullanmayın!
29.05.2019
A+
A-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerine kamu misafirhanelerinde kalınmaması talimatı verdi. Kamu misafirhanelerinin milletvekillerine ayrılması üzerine bir kanser hastası Orman Genel Müdürlüğü misafirhanesinde yer bulamamıştı.

Kamu misafirhanelerinin milletvekilleri için bloke edilmesi ve kurumlarda görevli kişilerin hasta yakınlarının yer bulamadığının ortaya çıkması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerine buraları kullanmamaları talimatı verdi. CHP’nin açıklamasında şöyle denildi:

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde kamu misafirhanelerinin özellikle Tarım Bakanı tarafından milletvekilleri için bloke edilmesi ve bu kurumlarda görev yapmış ya da yapmakta olan kişilerin hasta yakınlarının mağdur olması üzerine grup başkanvekillerimize talimat verdi. Bu kapsamda; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için İstanbul’da görevlendirilen milletvekillerimiz, 23 Haziran’a kadar, mağduriyetlere sebebiyet vermemek adına bakanlıklar ve kamu kurumlarına ait misafirhanelere kullanmayarak, kendi olanaklarıyla otellerde konaklayacaktır.”

 NE OLMUŞTU?

Kanser tedavisi görmek için Ankara’ya giden bir orman muhafaza memuru, Orman Genel Müdürlüğü misafirhanesinde kalmak istedi. Genel müdürlük, misafirhanenin bakan talimatı ile milletvekillerine tahsis edildiğini ifade etti. Tarım Orman İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş, olayı sosyal medyadan kamuoyuna duyurdu. Ardından Durmuş hakkında soruşturma açıldı.

(Duvar)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.