Kılıçdaroğlu’na atılan bu yumruk tüm Türkiye’ye atıldı

Kılıçdaroğlu’na atılan bu yumruk tüm Türkiye’ye atıldı
21.04.2019
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğradı. Kılıçdaroğlu’nun durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da CHP Lideri’yle birlikte güvenliğin sağlandığı eve girdiği bildirildi. Çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından ise Kılıçdaroğlu, zırhlı bir araçla evden çıkarıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında saldırganlardan 6’sının kimliği belirlendi.

Hakkari’de terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenazesinde olaylar çıktı. Çubuk Akkuzu Mahallesindeki cenaze törenine Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan Kemal Kılıçdaroğlu, törendeki vatandaşların saldırısına uğradı. Önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan bir grup, ardından yaşanan arbedede kendisine saldırdı.

Saldırıda bir kişi yaşanan arbedede Kılıçdaroğlu’na yumruk attı. Kılıçdaroğlu’nun gözlüğü yüzünden düştü. Korumaların müdahalesi ile Kılıçdaroğlu alandan çıkarıldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan saldırı sonrası ilk açıklama!

Kılıçdaroğlu Genel Merkez’de partililerce karşılandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk cümlesi ‘Üzüntüm şehide yapılan saygısızlığadır’ oldu.

CHP’DEN İLK AÇIKLAMA

CHP’li Levent Gök, Çubuk’ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan saldırıya ilişkin, ”Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğuk kanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır” dedi.

GERİCİ GRUP KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN BULUNDUĞU EVİ ‘YAKIN’ DİYE BAĞIRDI

Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan bir grup, ardından yaşanan arbedede kendisine saldırdı.

Saldırıda bir kişi yaşanan arbedede Kılıçdaroğlu’na yumruk attı. Kılıçdaroğlu’nun gözlüğü yüzünden düştü. Korumaların müdahalesi ile Kılıçdaroğlu alandan çıkarıldı.

Kılıçdaroğlu, öfkeli gruptan uzaklaştırılarak aracıyla mahallede bulunan bir eve götürüldü.

Güvenlik güçleri, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtılması için çalışma başlattı.

Öte yandan saldırganlar Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu evi de taş yağmuruna tuttu.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Kemal Kılıçdaroğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, Ankara Valiliği de yaşanan saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Çubuk’ta katıldığı, şehit Yener Kırıkcı’nın cenaze namazı sonrasında uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını, olayın terör bağlantısı ya da provokatif bir eylem olup olmadığına ilişkin her yönüyle araştırıldığını söyledi.

Adalet Bakanı’ndan Kılıçdaroğlu’na saldırı açıklaması

(Kılıçdaroğlu’na saldırı) Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz.”

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.