Kılıçdaroğlu’dan yerel seçim çıkışı: 9 şehri alacağız

Kılıçdaroğlu’dan yerel seçim çıkışı: 9 şehri alacağız
24.10.2018
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘’Yerel seçimler için büyük hedefler koyduk. Antalya, Adana, Balıkesir, Denizli, Uşak, Bursa’yı alacağız. Türkiye’nin tüm şehirlerinde büyük başarılar elde edeceğiz’’ dedi.

Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi’nde ele alınan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) raporuna yazdığı sunuş metninde “Türkiye parlamenter sistemden, adına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen, fren ve denge mekanizmalarından yoksun bir sisteme geçti” dedi ve şu görüşleri savundu:

REFORM GEREKİYOR

Sözcü’nün haberine göre; Bu sistemde kuvvetler ayrılığı yoktur. Hiç kimse kamu yönetiminde yarın ne olacağını bilmemektedir. Unutulan reform kavramını yeniden siyasi hayatımızın en önemli gündem maddesi yapmak zorundayız. Bu çerçevede Türkiye’nin bir yasama reformuna ihtiyacı vardır. Önümüzdeki süreçte TBMM’nin güçlü olması, CHP olarak temel önceliğimizdir.

HEDEF BÜYÜK

2019’un Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimler bir dönemeç olacaktır. Bu seçim, baştaki yozlaşmış, yıpranmış ve panik psikolojisiyle üst üste aldıkları yanlış kararlarla açıklarını kapatmaya çalışan, kısacası düşkün bir hale gelmiş ve ülkemizi de kendi çöküşüyle birlikte daha da diplere götürecek olan mevcut yürütme organı için sonun başlangıcı olacaktır. Mart 2019, Türkiye’nin aydınlık yarınları için yerelden başlayarak yönetim yetkisini liyakatli kadrolarımızla üstlenmeye başlayacağımız sürecin çıkış noktası olacaktır.

9 İLİ ALACAĞIZ

Yerel seçimlerde İstanbul, Ankara, Mersin, Antalya, Adana, Balıkesir, Denizli, Uşak, Bursa‘daki yerel yönetimleri almak gibi büyük bir hedef oluşturduk. Bunun yanında bu seçimde Türkiye’nin tüm şehirlerinde büyük başarılar elde edeceğimize olan inancım tamdır. Önümüzdeki süreçte hep birlikte tüm enerjimizle bu hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerleyeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.