Kılıçdaroğlu: ’Kriz bir tek Saray’da yok!’

Kılıçdaroğlu: ’Kriz bir tek Saray’da yok!’
06.03.2019
A+
A-

Yerel seçim çalışmaları kapsamında proje tanıtım toplantısına katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tanzim kuyrukları için ‘varlık kuyruğu’ açıklamasına, “Türkiye’de ciddi bir ekonomik kriz var bir tek Saray’da yok” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Burdur Belediye Başkan adayı Ali Orkun Ercengiz’in proje tanıtım toplantısına katıldı.

Kürkteki vergi sıfırlamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Kürkte vergi neden sıfırlanır biri bana açıklasın. Domateste vergi var, kefende vergi var neden kürkte vergi sıfırlanır. Saray ve çevresi için” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları;

“SİYASET CEP DOLDURMA YERİ DEĞİLDİR”

“Bizim bir farkımız var. Bizim toplantılarımızda öncelikle adaylarımız konuşur yaptıklarını anlatır, yapacaklarını anlatır. Sonrasında ben konuşurum. Onlar ne yapıyor, başlıyorlar Kılıçdaroğlu, CHP başka sözleri yok. Bereket ki ben varım konuşabileceği bir şey var.”

“Ben başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Havalimanından buraya kadar gelirken bir Avrupa kentine yakışır parklar, bisiklet yolları ile karşılaştım. Halkın sevgi gösterisi ile karşılaştım.”

“Bir belediye başkanı harcadığının hesabını verecek. O zaman belediye başkanı kul hakkı yememiş olur. Siyaset halka adanmışlıktır, cep doldurma yeri değildir. Bizim belediye başkanımız öğrencilere indirim yapacağım, suyu ucuzlatacağım diyor. Saraydaki ‘nereden bulacaksın’ diye isyan ediyor. Merak etme senin uçak benzininden kesmeyeceğiz, halkın bütçesini halk için kullanacağız.”

“TÜRKİYE’DE CİDDİ BİR KRİZ VAR BİR TEK SARAY’DA YOK”

“Neymiş varlık kuyruğuymuş. En büyük varlığı işsizlik kuyruklarını Şanlıurfa’da gördük. Binlerce kişi iş kuyruğuna girdi. Bir mahalle ile ilgili karar alacağım diyecekse partimin belediye başkanları gidecek o mahallenin muhtarına soracak. Birlikte yönetilecek. Başkanım yapıyor zaten ama ben yine de söylemek isterim. Her yere eşit hizmet götürülecek. Başkanım geçmiş dönemin borçlarını ödeyip bir de üzerine insana yaraşır bir kent için hizmet yapıyor. Buradan AKP seçmenlerine de seslenmek istiyorum. Gelin Orkun başkanıma oy verin. Bu bir yerel seçim, hizmet götürene oy verin. ”

“Türkiye’de ciddi bir ekonomik kriz var bir tek Saray’da yok. Saray’da yaşayanlar halkın sorunlarını bilemez, hele hele 3 bin kişilik koruma ordusu ile gezenler hiç bilemez. Musluğu açtığınızda 5, elektrikte 4 vergi ödüyoruz. 16 yılda Londra’daki bir avuç tefeciye ödenen faiz 149 milyar dolar. Yanlış dış politika nedeniyle Türkiye’deki Suriyelilere ödenen para 35 milyar dolar. Peki çiftçiye neden ödenmiyor. Ya Saray’dan yana ya da halktan yana oy kullanacağız.”

“KEFENDE BİLE VERGİ VARKEN…

“Kürkte vergi neden sıfırlanır biri bana açıklasın. Domateste vergi var, kefende vergi var neden kürkte vergi sıfırlanır. Saray ve çevresi için.‘’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.