Kılıçdaroğlu: Bu şekil istifa Cumhuriyet tarihimizde bir ilk…

Kılıçdaroğlu: Bu şekil istifa Cumhuriyet tarihimizde bir ilk…
09.11.2020
A+
A-

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyareti sonrası ortak basın toplantısında konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kongrede yeniden genel başkan seçilmesinden dolayı genel merkezde hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

İki lider görüşme sonrası kameralar karşısında ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Karamollaoğlu Berat Albayrak’ın istifası hakkında sorulan bir soru üzerine şunları söyledi:

İnşallah hayra vesile olur. Böyle bir inisiyatifin kullanılması biraz müspet bir gelişmedir. Ancak biraz garip bir gelişmedir. Herkes, özellike sayın cumhurbaşkanı hiç bir değerlendirmede bulunmaması dikkat çekiyor. İnşallah hayırlı olur. Belki de bu ekonomide yeni bir dönemin başlangıcıdır. dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu Berat Albayrak’ın istifası hakkında şunları söyledi;

Öncelikle üzgün olduğumu ifade edeyim.  Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları hepimiz çok iyi biliyoruz. Ekonomik olarak sıkıntılarımız ister fakir, ister varlıklı olsun herkesin evinde görülebiliyor. Şu çok önemli, böyle bir tabloda ekonomiden hazineden merkez bankasından sorumlu olan bir bakanın bu şekliyle bir istifası bizim cumhuriyetimizde bir ilk. Bir devlet kriziyle karşı karşıyayız aslında. Açıklama yapılmıyor, toplum bilgilendirilmiyor neden? İstifa kabul edildi mi edilmedi mi belli değil. Bir grup istifası kabul edilmesin diyor. İyi de istifa eden çıkıp neden kendi düşüncelerini ifade etmiyor? Hangi gerekçeyle istifa ettiğini ifade etmiyor? 2018’in mayıs ayında istanbul’da Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizin eşiğini anlattım. Türkiye’nin bunu aşması için yani krizin derinleşmemesi için ne yapılması gerektiğini 13 madde halinde saydım. Hiç bir zaman iktidarı da eleştirmedim. Olmadı. Tam tersine eleştiri aldım. 2020’nin Mayıs ayında artık olay kriz olmaktan çıktı. Ekonomik buhrandan nasıl çıkabiliriz madde madde anlattım. İktidar kanadı bize şunu söyleyebilir, olabilir. Yanlış, o da olabilir. Ama hiçbir eleştiri almadan bu noktaya geldik.

Türkiye Cumhuriyeti devleti bir aile şirketi midir, bir ticari işletme midir? Belki diyeceksiniz ki bu istifayla bunun ne ilgisi var. İlgisi şu; 2015’te Erdoğan şunu söylüyor; “Benim derdim ne biliyor musunuz? Bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa Türkiye’de öyle yönetilmelidir. Bileklerine bağlıyorlar prangaları yürü yürüyebilirsen, bu ülke bu şekilde sıçramaz.” Ben vatandaşlarıma soruyorum; Türkiye Cumhuriyeti bir aile şirketi midir? Türkiye Cumhuriyeti bir anonim şirket midir?

Berat bey istifa etmiş.. Niye istifa ettin? Sorumluluğu var mı Berat beyin? Hayır efendim. Neden sorumluluğu yok, onu da ben demiyorum sayın Erdoğan söylüyor. “Türkiye’nin ekonomisinin sorumlusu benim ben” diyor. Eğer bir sorun varsa, kriz varsa bu krizi yönetmesi gerekenler krizi yönetemiyorlar ama işin garip tarafı basit bir krizi yönetemeyenler devleti yönetiyorlar. Akıl alacak şey değil. Bir akıl tutulması var. Öteden beri söylüyorum. Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor. Üzülüyorum. siyaset adına ekonomi açısından insanlar açısından üzülüyorum. Bunları birlikte aşacağız. Bu ülkeye huzur gelene kadar bu ülkeye demokrasi gelinceye kadar demokratik bir şekilde yapacağız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.