Kılıçdaroğlu: Beka sorunu yok, ekonomik kriz var!

Kılıçdaroğlu: Beka sorunu yok, ekonomik kriz var!
21.03.2019
A+
A-

Katıldığı bir programda konuşan konuşan Kılıçdaroğlu, ülkede ekonomik kriz olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, RS FM canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Hükümetin seçim nedeniyle bütçeyi sonuna kadar açtığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Acaba nisana kadar nasıl idare edebilirim düşüncesi var. Yakın zamanda zaten IMF’nin kapısını çalacaklar” dedi.

MHP ve AK Parti’nin kurduğu Cumhur İttifakı’nın ana söylemlerinden biri olan ‘beka’ konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Muhtar seçeceğiz, beka ile ne ilgisi var? Belediye meclis üyeliği, belediye başkanı seçeceğiz… Bu coğrafyada hep beraber yaşıyoruz. Türkiye bu coğrafyanın en güçlü devletidir. Bir beka sorunu derseniz yanlış konuşmuş olursunuz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, devamında, “Kıbrıs çıkarması yaptık, beka sorunu mu dedik… Hayatımda duyduğum en saçma şey. Bir beka sorunu yok, ekonomik kriz var. Türkiye’de işsizlik, tarım, sanayi, esnaf sorunu var” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın dün mitingde Kılıçdaroğlu’nun Hatay’daki barajlar konusunda yalan söylediğini ifade etmiş ve, “Hatay’da 6 baraj yaptığımızı söylüyorum, ana muhalefetin başındaki zat Hatay’da baraj yok ki diyor. Eline diline dursun. Senin kılavuzun kim, ona bak. Bunun kılavuzu karga. Televizyonlara talimatı verdim. Bizim oradaki bütün barajları yayınlayın” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bu sözlerine şöyle yanıt verdi: “6 baraj diyor, 6 tane baraj yok. Bana 6 baraj göstersin. Hangi televizyonlardan izleyeceğiz? A Haber. A Haber’i izlediğiniz zaman her şey güllük gülistanlık, herkes hayatından çok memnun.”

Kılıçdaroğlu ayrıca Akit TV canlı yayınında, “Türk kamuoyu Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin idam edilmesini bekliyor” sözlerini sarf eden Haber Müdürü Mehmet Özmen’in sözlerine tepki gösterdi.

“Allah akıl fikir versin. Nasıl bir medyadır bu?” diyen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan olsaydı bu kıyamet kopmuştu, yer yerinden oynamıştı. O kanal başka ülkelerin derin devletlerinin operasyon kanalıdır. Kaos girişimi için kullanılıyorlar. Biz kaos çıkmasını, gürültü patırtı çıkmasını istemeyiz” ifadelerini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.