Kerem Arslan: Yıldırım Belediyesi’nin B planı yok mu?

Kerem Arslan: Yıldırım Belediyesi’nin B planı yok mu?
05.07.2019
A+
A-

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın belediye borcunun 500 milyon sınırını geçmesi nedeniyle, Yıldırım Belediyesinin “2019-2024 Hizmet Dönemi”nde sadece “Rutin Belediyecilik” anlayışı ile yöneteceği yönünde kamu ile paylaştığı açıklamalara İYİ Parti cephesinden sert eleştiriler geldi. Önceki dönem kurucu Yıldırım ilçe yöneticisi ve ilçe başkanı Avukat Kerem Arslan, Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı açıklamaları ve 100 günlük hizmet dönemini kesin ifadeler ile eleştirdi.

‘ZAMAN AĞLAMA DEĞİL, HİZMET YAPMA ZAMANI’

Avukat Arslan; “2014-2019 yıllarını kapsayan dönemde Yıldırım Belediye Meclisi, belediyecilik hizmetlerinde birçok ortak karara imza atarak Yıldırımlı vatandaşlarımızın sorunlarını hızlı bir şekilde çözerek mağduriyetlerini jet hızı ile çözmüştür. Sayın Yılmaz, 31 Mart 2019 Yerel -Mahalli İdareler Seçimleri öncesi AK Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyesi iken, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığına atanmış, sonrasında da geliştirilen süreçte Belediye Başkanlığı makamına oturmuştur. 2004 yılından beri Yıldırım Belediye Başkanlığı makamını AK Partililer yönetiyor. Geçmiş dönem belediye başkanlarından; “Çok borçlanmışız, anca rutin olarak yapmakla yükümlü olduğumuz işleri yapacağız” şeklinde açıklama yaptığını ne duyduk, ne de gördük! Yıldırım’a bir bütün olarak gören önceki Belediye Meclisi mağduriyetler konusunda hassas davranarak, ilçenin ihtiyaçlarını tespit ederek ‘ortak akılla’ yönetme hususuna dikkat etti” dedi.

B-PLANI NEREDE?

Arslan; “Yıldırım’da büyümeyen bir arkadaşımızın, Yıldırım sokaklarından bihaber olmasını anlıyorum. Ancak nüfusu 750 bin olan ve Bursa’nın en büyük ikinci ilçesi olmasına rağmen, Hükümet yatırımlarından yeteri kadar nasibini alamayan, Büyükşehir’in bile birçok konuda Yıldırım’a hizmet noktasında imtina ettiği düşünüldüğünde, yatırım noktasında sıkıntısı tavan yapmış Yıldırım’da belediye makamına oturduğunda bir ilçe başkanı olarak net borcu bilmiyor muydu? Seçime girdiğinde 1 Nisan sabahını hiç mi düşünmedi? Kısacası sayın Yılmaz’a gelir-gider ve borç konusunda yanıltıcı bilgiler mi verildi? Eğer böyle bir tuzağa düşürüldü ise kim ya da kimler düşürdü? Bir B-Planını şimdiye kadar neden yapmadı?” ifadelerini kullandı.

DOĞANBEY FACİASINA KARŞI KENTSEL DÖNÜŞÜM

Yıldırım’ın ihtiyaçlarını yıllarca hem Ankara, hem de Bursa’nın görmezlikten ve Yıldırımlının sessiz çığlını duymazlıktan geldiğini iddia eden Avukat Kerem Arslan; “Geçen dönem mahalle bazlı Kentsel Dönüşüm için eksikliklerine rağmen ciddi çalışmalar gerçekleştirildi. Yıldırım’ın kurtuluşu Kentsel Dönüşüm. Bu amaçla da milyon liralık proje çalışmaları yapıldı. Mevlana Kentsel Dönüşüm ile start verildi. Şimdi sayın Yılmaz, Kentsel Dönüşüm’ü rafa kaldırıyor. Yıldırım Kentsel Dönüşüm idealinden 1 milim ayrılmamalı. Geçmiş dönemin hataları üzerinde tartışılır ama net bir çözüm yolu bulunur. Belediye Meclisinde son dönem gündeme gelen parsel ve ada bazlı, bunun akabinde mülkiyet sorunlarına rağmen aranan çözüm yolu, Yıldırım’ın bağrında yeni Doğanbey facialarına çanak tutar! O yüzden ilçenin söz sahibi, geçmişte siyasi ve sivil toplum kuruluşlarında aktif görevde bulunan Yıldırımlılar gerekirse bu sürece el atarak, geçmişte olduğu gibi ortak akılla acilen toplanarak yeni bir yol haritası belirlesin” diye konuştu.

SAĞLIKTA TASARRUF OLMAZ

Belediyenin mevcut borç yükü nedeniyle rutin hizmetleri bile yerine getiremeyeceğini belirten Arslan; “Sayın Oktay basın aracılığı ile okuduğumuza göre 9 müdürlüğün kapısına asma kit vurup kapatmış. Haliyle de personel sayısında tasarrufa gitmiş. Haklıdır. Ama yaptığı tasarrufta eğer bunun cezasını vatandaş çekiyor, rutin belediyeciliğin gereği olan mahallelerde çöpler dahi toplanmıyorsa, insanlar zamanında alınmayan çöpler nedeniyle oluşan fiziki ortamda koku ve sinekle mücadele ediyorsa bizde eleştirilerimizi sertleştiririz’’ ifadelerini kullandı.

Avukat Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Bursa’nın kalbinde temizlik personelinden tasarruf etmek isterken, sokakları çöp dağlarının insafına terk edemezsin! Yıldırım sağlık yatırımları ve personelinde de zayıf. Şehir Hastaneleri Kampusu ile birlikte ilçemizdeki Devlet Hastanelerinin bazı bölümleri de yeni yere bu ay içinde taşınacak. Tüm bu gelişmeler olurken sayın Yılmaz, Yıldırım Tıp Merkezi’nin kapanması için Yıldırım Belediye Meclisine önerge verdirdi. Vatandaşlarımızın sağlığından bile tasarruf eden bir belediyecilik anlayışını kabul etmiyorum. Yıldırım ayağa kalkabilecek dinamiklere sahip bir ilçemiz. Ya hep birlikte bu ilçenin kaderini değiştiririz, yada gözümüzün önünde savrulup gitmesine göz yumarız. Ben kendi adıma Yıldırım’ın kaybolup gitmesine müsaade etmeyeceğim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.