Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün siyasi ayağını anlattı

Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün siyasi ayağını anlattı
11.02.2020
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasının büyük bir bölümünü FETÖ’nün siyasi ayağına ayırırken, devleti FETÖ’ye teslim edenin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. FETÖ’nün siyasi ayağı ile ilgili açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu,  “Erdoğan 3 Ağustos 2016 yılında bakın ne diyor; “Dedik ki bir ortak yanımız vardı.” Terör örgütüyle bir ortak yanımız vardı diyor. “Aynı menzile farklı yollardan giden bir yapının bambaşka niyetlerinin sinsi planlarının örtüsü olduğunu görmedik göremedik” diyor. Millete yalan söylüyor. 2004 yılında sana söylediler. Altına imza bastın. MGK kararını inkar ediyor. Bu kişi BOP’un eşbaşkanıdır. Türkiye’nin bekası diye bir sorunu yoktur” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

İdlib’ten şehitlerimiz geldi. Piyade Uzman Onbaşı Fatih Saylak, Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Halil Açıkgöz, Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Albayrak, Piyade Uzman Onbaşı Enes Alper ve Piyade Uzman Onbaşı Davut Özcan. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Son 2 haftada 13 şehidimiz oldu, geçen Salı günü 5 madde halinde Suriye politikası hakkında yol haritası paylaşmıştım. Devleti yönetenlerden istirham ediyorum; Yeni şehitlerimiz gelmesin, Suriye’nin toprak bütünlüğünü biz de savunuyoruz. 5 maddelik yol haritasına lütfen uyunuz. Hiçbir komşumuzla kavga etmek istemiyoruz. Egemen güçlerin Orta Doğu’daki taşeronluğuna Türkiye soyunmamalıdır bedelini bizim askerimiz ödememelidir bunu söylüyoruz.

ASTSUBAYLARIN SORUNLARI

Mavi berelilerin sorunları var. Şöyle diyorlar: Aynı mevzide aynı patikada görevde nöbette tatbikatta, operasyonda, karada, denizde, havada, mühimmat ile üçlü dörtlü ranzalarda aynı şartlarda yattığımızı unutanlara sizin desteğiniz ile tekrar hatırlatabileceğimizi ümit ediyoruz. Sorunlarımıza duyarsız kalınması yoksulluk sınırının iki katı altında aylı kalıyorken, emekli maşımız gönlümüzü çok incitiyor diyor. Bizler siyasileri sadece şehit merasimlerinde değil ekonomik sosyal sorunlarımız olduğunda da yanımızda görmek istiyoruz. Ama görüyoruz her defasında sorunlarımıza insani hassasiyet göremiyoruz. Bizler imtiyaz değil adalet istiyoruz’ diyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında sizin sorunlarınızı çözeceğiz (astsubayların) bir yere yazın göreceksiniz hepsi çözülecek.

BUNLARDA DİN, İMAN VAR MI?

İşsizlerimiz var en son Hatay’da valilik binası önünde bir insanımız üzerine benzin dökerek kendisini yaktı. Yakmadan önce “çocuklarım aç, iş istiyorum anlıyor musunuz?” diyor. Bir baba için çocuklarım aç demenin ne demek olduğunu saray sosyetesi biliyor mu acaba?

Bütün işsizlere ve onların ailelerine sesleniyorum. Annelere sesleniyorum! Bir baba kendi çocuğuna yiyecek bir şeyler götüremezse aylardır işsizlik çekiyorsa, ailede huzur kalmamışsa ve tek çare olarak ben kendimi yakayım bari de bütün dünya duysun diyorsa oturup hepimizin bir vicdan muhasebesi yapması lazım.

Beni üzen; bu acı olayı dahi istismar edip bir vicdansızlığın altına bir kadının imza atmış olmasıdır. Kişi kendisini yakıyor işsizlik ve açlık nedeniyle AK Partili Ağrı Belediye Meclis Üyesi “böyle ucuz siyasi manevraları millet yemez” diyor. İnsan öldü gitti. Yuh olsun diyeceğim de hafif kaçıyor. Ne söylememi istersiniz? Bunlarda vicdan var mı Allah aşkına ya? Bunlar da ahlak var mı? Bunlarda din imam var mı?

FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI

FETÖ’nün siyasi ayağını açıklayacağım dedim. Bir tarihsel süreç içinde Bilal’e anlatır gibi anlatacağım dikkatle dinleyin! Kim bu siyasi ayak, FETÖ’yü bu kadar güçlendiren kimlerdir?

20 soru 20 cevap.

OHAL işlemleri inceleme komisyonu faaliyet raporu 2018’de yayımlanmış. Maliyet raporundan 2 cümle; “Devletin tüm kılcal damarlarına sızdılar” diyorlar. “Devletin tüm kamu kurumlarını sonrada devleti ele geçirmeye çalıştılar” diyor. FETÖ devletin tüm kılcal damarlarına nasıl sızar? Bu soru önemli.

Bir terör örgütü devletin kılcal damarlarına nasıl sızar FETÖ terör örgütünü devletin tüm kılcal damarlarına kim nasıl yerleştirdi?

Devletin en önemli, en mahrem birimlerine terör örgütü elemanlarını yerleştirenler FETÖ’nün siyasi ayağıdır. Tek yetkili olan iktidardaki parti. İktidar partisi FETÖ’nün elemanlarını devletin kılcal damarlarına yerleştirirken “Ben bunların terör örgütü üyesi olduğunu bilmiyordum” diyebilir mi? “Cumhurbaşkanlığı’na bağlı bir birimin raporu, ‘FETÖ devletin bütün kılcal damarlarına sızıyor’ diyor. Bu yetkiyi ancak belirli kişiler ve kurumlar kullanabilir. Bir esnaf devlete FETÖ’nün adamını tayin edebilir mi? Hayır. Çiftçi tayin edebilir mi? Hayır? Yetkisi yok yapamaz. FETÖ’nün elemanlarını devletin içine yerleştirme yetkisini CHP,HDP,İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi yerleştirebilir mi? Hayır! Onlar ancak eleştirir. Bütün terör örgütlerini devletin istihbarat örgütleri izlerler. Hiçbir yönetici benim haberim yoktu diyemez.

FETÖ’nün faaliyetleri devlet tarafından izleniyor muydu? FETÖ ile ilgili bilgiyi sadece MİT mi topluyordu? Evet, Milli Güvenlik Kurulu bu kararı aldı. Dönemin “MGK kararına karşı dönemin hükümeti ne yapmıştır? Başbakanı Erdoğan da bu toplantıda bulundu. Terör örgütü üyesi olduğunu bilmiyordum denebilir mi? Devleti yöneten hiç kimse benim haberim yoktu diyemez! MGK kararı Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılmadı ve hiçbir işlem yapılmadı. MGK toplantısına katılan bakanlar dışında hiç kimsenin bu karardan haberi olmadı. Bütün sorumluluğu dönemin Başbakanı Erdoğan üstlendi. Peki FETÖ’nün siyasi ayağı kim?

Çok bağırdığı zaman benim geri adım atacağımı sanıyor, istediğin kadar bağır istersen eline borazan da al. Ben millete doğruları söylemeye devam edeceğim.

FETÖ’nün faaliyetleri izleniyor muydu? Evet izleniyordu, eskiden beri izleniyordu. Gülen hareketinin CIA ilişkileri MİT tarafından raporlanmıştı 1991 yılında. 24 Ağustos 2004 tarihinde bir karar alındı MGK’da. O dönem başbakan Erdoğan’dı. Gülen hareketinin tehlikeli olduğunu hükümete bildirdiler. Peki ne yaptılar? MGK’da alınan Gülen kararı Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılmadı, hiçbir işlem yapılmadı. Kimseye haber verilmedi. Tüm riski hükümet adına Erdoğan üstlendi. Peki, FETÖ’nün siyasi ayağı kim?

“DEVLETİ FETÖ’YE TESLİM EDEN ERDOĞAN’DIR”

Erdoğan 3 Ağustos 2016 yılında bakın ne diyor; “Dedik ki bir ortak yanımız vardı.” Terör örgütüyle bir ortak yanımız vardı diyor. “Aynı menzile farklı yollardan giden bir yapının bambaşka niyetlerinin sinsi planlarının örtüsü olduğunu görmedik göremedik” diyor. Millete yalan söylüyor. 2004 yılında sana söylediler. Altına imza bastın. MGK kararını inkar ediyor. Bu kişi BOP’un eşbaşkanıdır. Türkiye’nin bekası diye bir sorunu yoktur.

FETÖ’nün tehlikeli olabileceğini içeren MGK kararı dönemin başbakanı tarafından rafa kaldırıldı. Bu kişi aynı zamanda BOP Eş Başkanı’dır. MGK karar alıyor Gülen hareketi tehlikelidir diye. Derhal içerideki ve dışarıdaki faaliyetleri ile ilgili gerekli önlemleri alın diyor. Kime diyor, dönemin hükümetine. Kararın altında da imzası var dönemin Başbakanı Erdoğan’ın.

15 Temmuzda Şehit olanlar adına soruyorum, 15 Temmuzda Gazi olanlar adına soruyorum, Vicdanı olanlar adına soruyorum, Bu memleketi sevenler adına soruyorum, FETÖ’nün siyasi ayağı kim?

FETÖ’nün önünü açan siyasi otorite FETÖ’nün siyasi ayağıdır. Devleti FETÖ’ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Erdoğan’a ve partisine destek veren partiye de söylemek isterim. Ülkeye bağlılığınızı başka parti üstünden yapıyorsanız, ben sizin milliyetçiliğinizi de sorgularım!

KİTLE ATAMASIYLA YARGI FETÖ’NÜN ELİNE GEÇTİ

FETÖ’nün isteği ile KHK yetkisi alındı. Danıştay ve Yargıtay Başkanlığı için 8 yıllık görev yapma zorunluluğunu dört yıla indirdiler. Çünkü aşağıda kendi adamları bekliyordu. Kitle ataması ile yargı FETÖ’nün eline geçti. Bu kanunu kim getirdi?

FETÖ’cüleri toplu olarak yerleştirme sadece Yargıtay ve Danıştay’da mı oldu? Hayır, orduda da oldu. Üstelik 17-25 Aralık’tan sonra oldu. Generalliğe yükselmek için bekleme sürelerini düşürdüler.

Erdoğan’a ve AK Parti’ye destek veren partinin liderine de sormak isterim. Bunları ben görüyorum da sen mi görmüyorsun. Bir insanın en temel özelliği ülkesine koşulsuz bağlanmasıdır. Koşulsuz. Ülkeye bağlılığı başka bir parti üzerinden yapıyorsanız kusura bakmayın sizin milliyetçiliğiniz her ortamda tartışılır!

17-25 Aralık’ta ortaya çıkan yolsuzluk belgelerinin tamamı doğruydu. Hortumun tamamı doğrudur, alınan paraların tamamı doğrudur. Şimdi kalkmış benim avukatımı FETÖ’den içeri atmakla tehdit ediyor. Ne yaparsanız yapın bize geri adım attıramazsınız!

Bir sürü pislik saçılmış, çıkan kokudan burnumuzu tutuyoruz. O hâlâ nasıl barışırım diye Fehmi Koru’yu aracı yapıp FETÖ elebaşı ile barışmaya çalışıyor. Niye? Ortaya çıkmasını istemediği daha çok pislik var diye.

Devletin kozmik odasını FETÖ unsurlarına kim açtı? Bir kişinin talimatı ile açıldı; Recep Tayyip Erdoğan. Devletin namusunu terör unsurlarına açan FETÖ’nün siyasi ayağıdır!

ORTAYA ÇIKMASINI İSTEMEDİĞİ DAHA ÇOK PİSLİK VAR

17-25 Aralık’ta ortaya çıkan yolsuzluk belgelerinin tamamı doğruydu. Hortumun tamamı doğrudur, alınan paraların tamamı doğrudur. Şimdi kalkmış benim avukatımı FETÖ’den içeri atmakla tehdit ediyor. Ne yaparsanız yapın bize geri adım attıramazsınız!

Bir sürü pislik saçılmış, çıkan kokudan burnumuzu tutuyoruz. O hâlâ nasıl barışırım diye Fehmi Koru’yu aracı yapıp FETÖ elebaşı ile barışmaya çalışıyor. Niye? Ortaya çıkmasını istemediği daha çok pislik var diye.

Devletin kozmik odasını FETÖ unsurlarına kim açtı? Bir kişinin talimatı ile açıldı; Recep Tayyip Erdoğan. Devletin namusunu terör unsurlarına açan FETÖ’nün siyasi ayağıdır!

FETÖ ile gerçekten mücadele ediliyor mu? Gerçekten devletten temizlendiler mi? Bylock listesini açıklamıyorsan FETÖ’ye destek veriyorsun demektir!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.