Kemal Demirel’den Muhteşem Sanat Gecesi

27.12.2019
A+
A-

Türkiye’de ilk kez demiryolları için yürüyen ilk ve tek milletvekili olarak tarihe geçen, 22. ve 23. Dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, “Umuda Gülümseyen Şiir ve Müzik” buluşması düzenledi.

Bursa’ya tren getirmek için 19 Ocak 1997’de yürümeye başlayan 22. ve 23. Dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, geçen 21 yılın ardından 40 il, 22 ilçe dolaştı ve 310 km yol yürüdü. Toplamda ise 88 bin km yol katetti ve yüz binlerce imza topladı, sayısız basın toplantısı yaptı.

Demirel, aynı zamanda taşımalı eğitime geçtikten sonra kapanan köy okullarının yeniden hayata geçmesi içinde 2011 yılından bu yana 18 il dolaştı, 378 köyü ziyaret etti, 12 bin 100 km’yi aşkın yol kat etti.

Demirel, geçen süreci ve yaşadıklarını, “Umuda Gülümseyen Şiir ve Müzik” buluşmasında, Bursalılarla paylaştı.

Sunuculuğunu Gülşah Dikili’nin yaptığı ve şiirlerini Gümrah Eralp, Semih Diri, Aysun Keser, Emine Örnek ve Kemal Demirel’in kendi sesinden dinleyen izleyiciler ise, buluşmaya tam not verdi.

Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede, Kemal Demirel’in şiirlerinden bestelediği 8 şarkıyı Behran Tuncelli Dişçi ve Zeynep Yılmaz seslendirdiler.

Gecede aynı zamanda, Hayalden Gerçeğe Demiryolları Fotoğraf Sergisi”nin açılışı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Emine Örnek, Fatih Erkoç ve yoğun kalabalık eşliğinde gerçekleşti.

Demirel’i bu özel gecesinde geniş ailesi ve dostları yalnız bırakmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.