Kaş tasarımı yapmadan okula gitmek istemiyorlar

11.09.2018
A+
A-

Yoğun bir sınav stresinden geçerek üniversiteye yerleşmeye hak kazanan öğrencileri, okul öncesi estetik telaşı sardı. Sınav dönemlerinde yaşanan stres kaynaklı saç dökülmeleri ve ciltte yaşanan yoğun sivilcelenme sorunlarını hayatından kalıcı olarak çıkarmak isteyen yeni üniversiteliler, yeni bir sayfa açmaya hazırlandıkları eğitim hayatlarında ilk adımı imajını değiştirmekle atıyor 

Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala estetik merkezlerinde yoğunluk yaşanıyor. Uzun ve stresli geçen sınav maratonun ardından üniversiteye yerleşmeye hak kazanan binlerce yeni üniversiteli, sınav döneminde yaşadığı stres kaynaklı saç ve kaş dökülmesi, sivilcelenme ve cilt problemlerinden kurtulmak, yeni hayatından yepyeni bir imajla görünmek için soluğu estetik merkezlerinde alıyor.

Özellikle üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren cilt ve saç şikayetleriyle gelip bakım yaptırmak isteyen öğrencilerin bu dönemde arttığını belirten Estetik Koçu ve Medikal Pigmentasyon Uzmanı Didem Özkan, çocukluk çağından çıkmaya başlayan öğrencilerin, kendilerini daha yetişkin göstermek için üniversite hayatına başlangıcı bir fırsat olarak gördüklerini söyledi. Didem Özkan, üniversite hayatına yepyeni bir imajla başlamak isteyenlerin cilt ve saç dışında en çok dikkat ettiği şeyin kaş tasarımı olduğunu ve kendilerindeki ilk değişim kaş tasarımı yaptırmakla başladıklarını anlattı.

 

Estetik merkezine erkekleri sevgilileri getiriyor!

Üniversite öncesi yüz, saç, kaş ve kirpik bakımlarını yaptırmak isteyen genç kızlar kadar erkeklerin de bu konulara ilgi gösterdiğini ifade eden Estetik Koçu ve Medikal Pigmentasyon Uzmanı Didem Özkan, erkeklerin genelde ilk adımı sevgililerinin ısrarı ile attığını ve daha çok kaş problemi yaşadıklarını söyledi.

Didem Özkan “Yüz hatlarının yeni belirginleşmeye başladığı ergenlik döneminde özellikle kaşlara bazı küçük dokunuşlar yapmak gerekebiliyor. Bazen erkekler bu müdahalelerden çeşitli kaygılar yüzünden çekinebiliyor. Bu çekingenliğin aşılmasında sevgilileri büyük rol üstleniyor. Kalın kaşlı, bitişik kaşlı ya da dağınık kaşlı olan sevgililerini ikna ederek kaş tasarım merkezlerine gelmelerini sağlıyorlar ve kendisine yakışacak tasarımın seçilmesinde yardımcı oluyorlar. Yüz hatlarına göre şekillenen kaş tasarım sayesinden doğallık bozulmadan, yüz anatomisine uygun halde işlemler yapılabiliyor. Burada dünyada ve Türkiye’de trend haline gelen 4D Anatomik Kaş Tasarımı en çok kullandığımız yöntem. Bu yöntem erkekleri endişelerinden kurtarıyor” dedi.

Estetik ve güzelliğin değişmeyen trendinin doğallık olduğunu söyleyen Didem Özkan, üniversite öncesi yeni bir imaj yaptırmak isteyenlere şu tavsiyede bulundu: “Genelde genç arkadaşlarımız TV’lerde gördüğü ya da çok beğendikleri birilerinin görüntüsüne sahip olmak istiyor. Aynı kaş, aynı sakal veya aynı saç stili olsun istiyorlar.

Ancak yapılacak bir müdahalenin anatomimize ne kadar uygun olduğunu iyi ölçmemiz gerekiyor.

Başkasına çok yakışan bir kaş modeli, kendimizde de aynı şekilde durmayabilir. Bu yüzden özellikle kaş tasarımlarına ihtiyaç duyanlara en büyük tavsiyemiz doğallıktır. Kendi yüz hatlarınıza uygun, sizi ifade eden, bakışlarınızı doğru yansıtan bir kaşa sahip olmak sadece yüz anatominize uygun tasarlanmış bir kaşla mümkün olabilir. Bu yüzden yapılan uygulamalarda en çok dikkat ettiğimiz şey doğallıktır ve bunu sağlamak için de 4D Anatomik Kaş Tasarımı yöntemiyle kişiye özgü kaş tasarımını oluşturmaya çalışıyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.