Karamollaoğlu’ndan iktidara Suriyeli çağrısı…

Karamollaoğlu’ndan iktidara Suriyeli çağrısı…
24.07.2019
A+
A-

Edirne’de konuşan SP Lideri Temel Karamollaoğlu, hükümete Suriye’de barış politikasının benimsenmesini ve ülkedeki sığınmacıların evlerine dönmelerinin sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Yunanistan’ın Gümülcine kentindeki Dr. Sadık Ahmet’in ölümünün 24’üncü anma törenine gitmeden önce Edirne’de partililerle buluştu. Parti binasını ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalar yapan Karamollaoğlu, “Suriyeliler konusunda hükümetin kendisinin kontrol ettiğinin dışında bir rakam var, deniliyor. İstanbul’da çok yoğun Suriyeli göçmen olduğu söyleniyor” ifadelerini kullandı.

Suriye ile barış ortamının sağlanması ve sığınmacıların evlerine dönmeleri gerektiğini altını çizen SP Lideri sözlerine şu şekilde devam etti:

HÜKÜMETİN ÇOK CİDDİ DÜŞÜNMESİ İCAB EDER

“Suriye’de barış sağlanmalı. Barış sağlansın ki buradaki insanlar Suriye’ye tekrar gidebilsinler. Bir hükümetin bir adımı atmadan önce çok ciddi düşünmesi icab eder. Neticenin nereye varacağını görmeli. Şahsen Suriye’deki muhaliflere verilen desteği nasıl yanlış buluyorsak, şu anda Suriyelilere kucak açmayı bütün menfiliklerine rağmen doğru buluyoruz. Çünkü o insanları katliamdan kurtarıyorsunuz, ‘ne haliniz varsa görün’ diyemeyiz. Ama bundan sonraki politikaları hükümetin, Suriye’deki barışın tesisi istikametinde olmalı. Suriyelilerin kendi memleketlerine dönüp orada yaşamalarının sağlanması yönünde olmalı diye düşünüyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.